Dinosaurusfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden. Dino-zoektocht

Miranda: “Voor mijn oudste zoon Erwin heb ik een dinosaurusfeest georganiseerd voor zijn 6e verjaardag. Een paar leuke tips van jullie site gehaald! Ik had boeken over dino`s uit de bibliotheek gehaald en toen zelf een dinosaurus quiz in elkaar gezet. Tijdens het feest de groep in 2 teams verdeeld. Voor elk goed antwoord kreeg het team een stuk van een oude landkaart. Op de landkaart had ik de plaats getekend waar ze een dinosaurusnest konden vinden. Van te voren hadden we dinosauruseieren van cement gemaakt en daarin een speelgoeddinosaurus gestopt.

Toen ze alle puzzelstukjes van de landkaart hadden zijn de 2 teams samen gaan zoeken in het bos waar het nest was. Voor elk kind was er een ei. En uiteraard had ik ook genoeg hamers meegenomen. Na de vondst hebben de kinderen hun eigen ei opengetimmerd. Het ging hartstikke goed en de kinderen vonden het fantastisch leuk! En ze waren ook heel enthousiast toen ze merkte dat er een `echte` dino in het ei zat.”

Jurassic Park

Astrid: “Voor de zesde verjaardag van mijn zoontje Daan hebben wij een dinosaurusfeest gegeven. Daan had met zijn hele verzameling de tuin omgetoverd tot Jurassic Park. Bij de keukendeur hadden we de ‘gates’ uit de film gemaakt. Tussen de struiken lagen in zilverfolie verpakte uilenballen. De kinderen moesten deze ‘dino-eieren’ zoeken.

Inmiddels hadden wij de tafel klaargemaakt, met zwart papier en pincetten. Hiermee mochten ze de botjes uit de uilenbal gaan halen. Dit vonden ze erg spannend en boeiend, en bijna iedereen hield dit een uur vol. Op een stencil konden ze zien welke botjes bij welk dier horen en waar ze zitten. Natuurlijk mochten ze het stencil en de botjes meenemen.

Daarna ter afwisseling en ontlading: dinosaurusje prik en als ‘springende velociraptor koekhappen’. Wie dat wilde kon een dino-boekenlegger kleuren. Die heb ik met boeklon geplastificeerd. Tenslotte kregen ze chips en keken ze de video Platvoet en gingen wij pannenkoeken bakken.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen