De sneeuwpop


Volg de stap-voor-stap beschrijving en laat uw vrienden en familie versteld staan. Dit jaar heeft ook u een prachtige surprise! Deze surprise is zéér eenvoudig en helemaal aan te passen aan de grootte van uw cadeau.

Benodigdheden:

  • oude kranten
  • ijzerdraad of wol
  • witte plukwatten of wattenbollen
  • satéprikkers
  • lijm
  • zwarte wol
  • zwarte knopen (twee grote en een paar kleine)
  • een wortel
  • reep stof

Stap 1

Pak uw cadeau mooi in. Dit is nog de moeilijkste stap!

Stap 2

Neem oude kranten en begin deze om uw pakketje te frommelen. Draai er ijzerdraad of wol omheen om de stukken krant op hun plaats te houden. Ga door totdat het pakket een mooie ronde vorm heeft en zo groot is als u vindt dat nodig is. Dit wordt de bolle buik van de sneeuwman.
Misschien heeft u nog een kleiner cadeautje. Dan wordt dit het hoofd van de sneeuwman en gaat u op dezelfde manier te werk als voorheen. Heeft u géén ander cadeautje, dan maakt u voor het hoofd een ‘lege’ prop op dezelfde manier.

Stap 3

Pak drie satéprikkers en duw ze rechtop in het grote lijf. Doe dit in vorm van een driehoek. Spies het hoofd erboven op en druk goed aan. Pas op dat u de cadeaus niet beschadigt!

Stap 4

Pak de plukwatten of wattenbollen en beplak het geheel tot u geen stúkje krant meer ziet.

Stap 5

Maak van zwarte wol kleine knotjes. Deze plakt U op zijn buik als de knopen. Als plakken niet lukt, kunt u een stukje ijzerdraad door de knotjes doen en in het lijf steken.

Stap 6

Voor de ogen van de sneeuwpop kunt u hetzelfde doen, maar u kunt ook grote zwarte knopen gebruiken en deze op dezelfde manier bevestigen. Doe dit ook voor de mond met kleinere knopen.

Stap 7

Nu is de neus aan de beurt! Om de sneeuwpop zo authentiek mogelijk te maken, neemt u een wortel (afhankelijk van de grootte van uw pop is dit een waspeentje of een winterpeen). Hier prikt u in de lengte een satéprikker in. De neus is geboren en u prikt hem op z’n plaats in het gezicht van de pop.

NB: als u de surprise pas in een later stadium geeft, plaats de neus dan pas vlak voordat u het cadeau geeft. De kans is anders groot dat het paard van Sinterklaas de neus van de sneeuwpop al heeft opgegeten!

Stap 8

Doe uw sneeuwpop een das om! Neem een reep stof en knoop het om zijn nek. Op deze manier kunt u eventuele ongerechtigheden rondom de nek verdoezelen. De uiteinden kunt u inknippen om rafels te krijgen.

Stap 9

U zou nu de sneeuwpop als klaar kunnen beschouwen! Maar… pietje precies als wij zijn, vinden wij dat hij toch nog een finishing touch nodig heeft. Hij mist nog zijn hoed en zijn bezem. Als hoed zou u de ‘goochelhoed’ kunnen nemen en hem in het klein na kunnen maken (zonder bodem!), maar U zou ook kunnen kijken of U nog een oud hoedje of petje heeft liggen. De bezem hoeft ook niet moeilijk te zijn! Neem een tak, bind hier bovenaan met touw wat twijgjes omheen, en klaar!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen