Speciaal voor VanHarte ontwierp Marianne deze speciale Sinttaart. Uw Sinterklaasfeest kan nu niet meer stuk…
Ingrediënten
- cake 20 x 20 cm (zie hieronder)
- 300 gram botercrème (zie hieronder)
- 200 gram rode rolfondant
- 100 gram bruine rolfondant
- restjes diverse kleuren rolfondant
Voor de cake: | Voor de botercrème: | Voor de decoratie |
|
|
|
Bereiding cake
- Verwarm de oven voor op 185° Celsius.
- Beboter een vorm van 20 x 20 cm en bestuif deze met bloem. weeg alvast de bloem en maïzena af.
- Doe de eieren en suiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en mix met de mixer op de hoogste stand 2 à 3 minuten tot er een dikke schuimige massa ontstaat.
- Zeef de bloem en maïzena boven de kom en schep het voorzichting door de massa.
- Schenk het beslag in de bakvorm.
- Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar.
Bereiding botercrème
Roer boter, poedersuiker en melk tot een stevige massa.
Bereiding taart
Stap 1
| ||
figuur 1 | figuur 2 |
Stap 2
| ||
figuur 3 |
Stap 3
| ||
figuur 4 | figuur 5 |
Stap 4
| ||
figuur 6 |
TIP:
Kunt u niet aan fondant komen, gebruik dan gekleurde botercrème. Maak in dit geval een grotere hoeveelheid botercrème en kleur deze met verschillende kleurstoffen. Dik insmeren en met een warm mes glad maken.
Variant 1: Zwarte Piet
Bak twee ronde cakes en snij van één cake een stuk af, zodat deze iets meer dan half rond is. Snijd de andere cake in de vorm van een zwarte pietenmuts. Smeer alles in met botercreme en bekleed het geheel met zwarte en gekleurde fondant. Snij ogen en mond uit van dunne fondant en plak deze met een paar druppels water op het ‘gezicht’
Variant 2: Cadeautje
Bekleed een vierkante cake met fondant in 1 kleur en vorm met stroken van een contrasterende kleur een strik: cadeautje! Versier het met Sint- en Piet-figuurtjes.