De Ceremoniemanager


Vroeger heetten ze ceremoniemeesters, nu worden ze ceremoniemanagers genoemd. VanHarte gaat in op de betekenis van de ceremoniemanager bij het organiseren van een huwelijk.

 

Vroeger

De functie van ceremoniemanager bestaat al geruime tijd. Een ceremoniemanager was en is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken bij een ceremonie. Vanaf de oudheid, via de Middeleeuwen tot de dag van vandaag, hebben mensen deze taak op zich genomen. Bij begrafenissen, kroningen en huwelijken en vele andere ceremonies.

 

Hier en nu

Tegenwoordig komen wij de ceremoniemanager voornamelijk tegen bij bruiloften. Daar staan wij in deze rubriek ook bij stil. Bent u aanstaand bruidspaar en wilt u meer weten over deze rots in de huwelijksbranding? Bent u gevraagd zo’n rots te zijn en wilt u tot aan de bruiloft toch nog rustig slapen? Zoek niet verder…. Van Harte helpt u op weg met inspiratie en tips. 

 

What’s in a name?

De meeste mensen weten wel wat met de term ceremoniemeester wordt bedoeld. Bij Van Harte gebruiken wij inmiddels de term ceremoniemanager. Allereerst vraagt de functie namelijk om managementvaardigheden. Daarnaast is de term manager van toepassing op zowel vrouwen als mannen.

 

U bent aanstaand bruidspaar…

U bent aanstaand ceremoniemanager….

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen