De Aankleding


Bij de aankleding van uw huwelijksdag gaat het om veel aspecten. Van de kleding van bruid, bruidegom, bruidskinderen en gasten, tot de aankleding van de ruimte, de keuze van uw vervoer en de muziek. Het mooiste is het wanneer u probeert al deze elementen tot ��n samenhangend geheel samen te smeden. En dit geldt natuurlijk extra sterk wanneer u heeft gekozen voor een themabruiloft.�

Receptieboek

E�n van de (bijna) onmisbare elementen van elke bruiloft is het receptieboek. Dat u ook hiermee creatief kunt omgaan, leest u hieronder.��

  • Stel een computer op waar mensen hun eigen boodschap op kunnen maken, dit zou later op een website gepubliceerd kunnen worden
  • Laat een deur uit het huis van het paar (b.v. wc deur) beschrijven door alle gasten
  • Span een groot doek waar mensen hun boodschap op kwijt kunnen
  • Maak een receptievideo. Mensen kunnen kort hun woordje doen met hun boodschap en ervaringen op de dag.
  • Marjolein: “Koop een grote fotolijst (posterformaat). Zodra je je jawoord hebt gegeven in het stadhuis, laat je een foto (liefst meerdere) maken door iemand. Deze foto’s brengt die persoon naar een 1-uur fotoservice en laat ze ontwikkelen. Hieruit moet de mooiste gekozen worden. Deze uiteindelijke foto moet dan tot een kleine poster vergroot worden. De foto plak je dan op de ene helft van het witte papier van de fotolijst en de andere helft gebruik je om handtekeningen te laten zetten van de gasten. Zo krijg je een hele mooie aparte lijst die je dan in je huis kan ophangen. Als je er langs loopt kan je even kijken wie er ook weer geweest zijn. Vraag wel eerst bij de 1-uur fotoservice of het mogelijk is dat zij een foto kunnen uitvergroten binnen 2 uur. Spreek een tijd af wanneer de foto komt, zodat ze er gelijk mee aan de gang kunnen. Desnoods ga je de dag van tevoren nog langs op de afspraak te bevestigen.”
  • Yvonne: “Tijdens de receptie maakt iemand een Polaroid-foto van elke gast. Deze wordt meteen in het receptieboek geplakt. Naast de foto is ruimte voor een persoonlijk schrijven.”
  • Hans: “In plaats van een gastenboek kunt u ook denken aan een mooie grote plant. Daarnaast leuke kaartjes waar de gasten hun naam op invullen. Deze hangen ze vervolgens in de plant.”
  • Heidi: “Leg een grote verjaardagskalender klaar en laat de gasten hun naam invullen op hun geboortedag.”
  • Petra: “Gebruik in plaats van een receptieboek een wit douchegordijn, waarop iedereen wat leuks kan schrijven. Wel een speciale stift gebruiken. Elke ochtend heb je weer een goed humeur.”

Aankleding van de feestruimte

Yvonne: “Koop hartvormige ballonnen, blaas ze op met helium en vul het plafond met hartjes.”

Sfeervolle ballonnen

Gerdien: “Laat aan het einde van de bruiloft witte balonnen op met brandende sterretjes eraan.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen