Danoontje-dromen: Danoontje clown, sneeuwpop, paddestoelen, Mickey Mouse-toetje en molens


Danoontje clown, sneeuwpop, paddestoelen, Mickey Mouse-toetje en molens: Danoontjes worden steeds vaker als traktatie gebruikt. Vooral voor de kleinsten is het een goed alternatief voor snoep en chips. Wilt u het Danoontje ook nog feestelijk ‘aankleden’ dan bent u nu op de juiste pagina belandt.

 

 

 

Tineke: “Print het Word-document met de clown op stevig wit of gekleurd papier. Er kunnen 2 clowns op een A4, draai hiervoor het papier om en print het nog een keer. Knip het papier doormidden, knip de neus uit en duw er vanaf de achterkant een Danoontje doorheen. Je kunt vooraf nog de naam en leeftijd van je kind op de puntjes intypen, of achteraf met stift erop zetten. Snel gemaakt!”

 

Danoontje-sneeuwpop


 

Wendy: “Voor mijn dochters tweede verjaardag heb ik een sneeuwpopDanoontje gemaakt als traktatie op het kinderdagverblijf. De sneeuwpop staat ook op het raam van het kinderdag verblijf. Het patroontje heb ik uit een creatief raamdecoratieboekje gehaald. Dit kun je kopen bij de supermarkt. De sneeuwpop heb ik met tweezijdig tape op de Danoontjes geplakt. De bezem van de sneeuwman heb ik vervangen door een plastic lepeltje. Het sneeuwpopje kun je vervangen door elk gewenst figuurtje.”

 

Danoontje-paddestoelen

Jolanda: “Maak van een rond vouwblaadje een hoedje. Dit doet u door in het ronde blaadje een rechte lijn tot het midden te knippen en de open kanten over elkaar heen te plakken. Plak met kleine, ronde etiketjes stippen op de hoed en plak ze op het Danoontje. Zet de paddestoeltjes gezellig op een dienblad met gras en bladeren.”

 

Danoontje-clown

Ina: “Toen mijn zoontje Lennart 1 jaar werd, wilde ik een originele traktatie presenteren die voor de meeste kindjes van de babygroep geschikt was. In de week voor zijn verjaardag heb ik hem als clowntje geschminkt (zo goed en zo kwaad als dat kan bij een 1-jarige. Daarvan heb ik foto’s gemaakt en de leukste op A4-papier gekopieerd. De kopietjes heb ik opgerold, met onderin een Danoontje als voetsteun. Om de opgerolde kopie deed ik een plastic clownsneusje. Op de buitenkant heb ik een clownsgezichtje getekend.

 

Het Danoontje werd lekker opgegeten en daarnaast hadden de kinderen ook nog een blijvend cadeautje. De fotokopie kan eventueel ook in het plakboek als aandenken aan een kinderdagverblijf-vriendje. Voor de leidsters had ik een klein flesje wijn met als etiket een klein fotokopietje van de jarige clown.”

 

Mickey Mouse-toetje

 

Klik op dit plaatje om het uit te vergroten

 

Sonja: “Neem koffiefilterzakjes en karton. Knip van het karton Mickey Mouse-oren en plak deze op het koffiefilterzakje. Teken hier ogen en mond op. Achter in het zakje past perfect een Danoontje en lepeltje.”

 

Danoontje molens

Rebecca: “Knip uit stevig gekleurd papier aan één stuk vier wieken. Een mal maken is hiervoor handig. Maak van plakband een rolletje en plak de wieken daarmee aan het omgekeerde Danoontje-bakje. U kunt op de wieken nog een leuke boodschap zetten. Knip vervolgens van het overgebleven papier ondergrondjes voor de molens en plak ze er met plakband op (ik haalde de ondergrondjes door zo’n zigzag papierroller). Maak tenslotte een dienblad op met het molenpark. Leuke traktatie. Zelfs voor de allerkleinsten als je Danoontje met opvolgmelk gebruikt.”

 

  • Miranda: “Leuk, het molentje van een danoontje. Voor de wieken werd er aangeraden uit één stuk de wieken te knippen, maar de wieken kunnen natuurlijk ook worden gemaakt van een vierkant vouwblaadje, op alle vier de punten een stukje ingeknipt, en vervolgens iedere linkerpunt naar het midden gevouwen en vastgeplakt (de kinderen maken dit zelf ook vaak. Een leuk stickertje kan evt. nog in het midden geplakt worden.”
  •  

    Meer Danoontje Dromen >> 1 2

    Vanharte

    Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

    Recente artikelen