Creatieve Vrijgezellen: Eigen cd, Knutselen en eten, Servies kleien, Torso, Porselein beschilderen, Schilderkunst, Kokkerellen, Vuurspuwen, Tekenles


Is de aanstaande bruid of bruidegom dol op frutsels, knutsels en andere creatieve bezigheden? Nederland staat bol van de cursussen en workshops op elk denkbaar gebied. Tekenen, schilderen, airbrush, fotografie, u kunt het zo gek niet bedenken. Voor een creatief feest thuis verzamelt u bijvoorbeeld vooraf foto’s van het bruidspaar, vrienden en familie. Maak hiervan samen een collage of kijkdozen. Indien geschikt voor publieke bezichtiging, kunt u de resultaten exposeren tijdens de receptie of het feest. Koken is ook een zeer creatieve bezigheid en arrangementen zijn te regelen via kookscholen.

Eigen cd

Saskia: “Met mijn vrijgezellenfeestje hebben we een cd opgenomen. Ze weten dat ik altijd zing, maar niet echt heel zuiver. Dus mocht ik op mijn vrijgezellenfeestje een nummer inzingen dat mijn vriendinnen hadden geschreven. Met mijn vriendinnen als koor is het een leuk nummer geworden dat ik dus op de bruiloft moest zingen voor mijn man.”  

Knutselen en eten

Sandra: “Vrijgezellenfeest voor een rustig typje met zestien meiden. Wat te doen? Het feestvarken is niet al te uitbundig, maar zeer gesteld op knus en gezellig. Aangezien deze dame zelf nogal creatief is, bezochten wij ‘s middags een workshop Werken met natuurlijke materialen. We hebben met z’n allen iets prachtigs gemaakt dat zij als decoratie in de tuin kan zetten. Met als extra aandenken een mooie fotolijst met uiteraard onze foto’s van deze dag. ‘s Avonds naar een kookstudio geweest, super! Deze avond is privé te bespreken, dus zonder vreemden erbij. Onder begeleiding ons eigen diner bereid en in een knusse ambiance getafeld.”

Servies kleien

Marina: “Voor een meidenvrijgezellenfeest is het héél leuk om overdag naar Klei-Allerlei in Ophemert (de Betuwe) te gaan. Hier kun je met z´n allen een servies maken. De één maakt een kopje, de ander een soepbord of wat er voor door moet gaan! Dit servies wordt voor je afgebakken en kun je dan als groep geven op haar bruiloft!”

Torso

Miranda: “Bij de Kreatieve Kring in Westervoort hebben wij voor de vrijgezellenparty van m’n zus een torso van gips van haar gemaakt. Het exacte model en de kleur werden in overleg met de bruid gekozen. Zij kreeg de torso compleet met standaard mee.”

Porselein beschilderen

Alles Kids-tip: “Een origineel idee voor een vrijgezellenfeestje voor dames: Porselein beschilderen. Schilder een compleet servies naar keuze  voor de aanstaande bruid. Iedereen kan het, want je werkt met kopieën.Tijdens een dag met hapjes en drankjes en taart gezellig kletsen over ‘vroeger’, terwijl elke vrijgezellige gaste en de bruid in spe, een onderdeel van het servies beschildert als bruidsgeschenk. Origineel, onvergetelijk en heeeeel gezellig.

Schilderkunst

Janny: “Voor een leuk vrijgezellenfeest in Rotterdam: bel Kitsch en Kunst aan de Rotte. Daar komen vaker groepen voor vrijgezellenfeesten een heel servies beschilderen of grote schilderijen maken. Lekker eten en drinken ook.”

Kokkerellen

Anoniem: “Kooktheaters. Dan wordt je in groepen verdeeld en moet elke groep een lekker gerecht klaarmaken voor de rest. Eén groep doet het voorgerecht, een andere het hoofdgerecht en weer een andere het toetje.”

Vuurspuwen

Bart: “Cursus vuurspuwen bij de Rooie Sok” (red. we zijn benieuwd!)

Tekenles

Sylvia: “Na een (tandem)parachutesprong en een picknick stond een tekenles op het programma, maar dan wel met een naakte man (!) als model. Hierna werd er een groepsfoto gemaakt. Tenslotte reden we naar Den Haag, waar we hebben gegeten en tot diep in de nacht hebben gefeest.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen