Creatieve cakejes: Muizen, Paddestoel, Paasmandje, Sint en Piet en een Trekker


Muizen, Paddestoel, Paasmandje, Sint en Piet en een Trekker: Cakejes, soesjes en broodjes zijn een ideale traktatie. U versiert ze in een handomdraai en er zijn maar weinig kinderen die ze niet lusten of mogen. De populariteit van cake als traktatie blijkt ook wel uit het aantal inzendingen.

 

Themacake

 

Muizen

Pauline: “Neem een plakje cake, leg hierop een halve perzik uit blik met de bolle kant boven. Twee amandeltjes als oren, een rozijn als neus, twee zilveren ‘pilletjes’ als ogen en een stuk dropveter als staart. Geef er wel een servetje (en/of plastic bordje) bij!”

 

Manon: “Snij plakjes cake gesneden en koop dierenkopdroppen van Katja. Bevestig ze met een ‘Hoera-prikker’ aan de voorkant van de cake. Haal een rode sliert (die je ook in dropvorm hebt) door de cake heen als staart.”

 

Petra: “Aanvulling op de muizencakejes: je kunt in plaats van cake ook heel goed gevulde koeken gebruiken. Daar zit de juiste vorm al in!”

 

 

Paddestoel (leuk bij een kabouterfeest!)

 

Riëtte: “Koop of bak cakejes en smeer daar rood glazuur of jam op. Voor de marsepein stippen rol je een stuk wit marsepein uit tot een finke sigaar, waar je dunne plakjes vanaf snijdt. Dat gaat het best als de marsepein goed koud is. Het is leuk om evenveel stippen als levensjaren van de jarige op de paddestoel te plakken. Tot slot kun je er vlaggetjes in steken, eventueel zelfgemaakte vlaggetjes.”

 

Ellen: “Bak cakejes in papieren bakjes. Besmeer ze met groen glazuur. Kleurstof hiervoor kun je kopen bij de drogist, apotheek of kookwinkel. Voordat het glazuur hard is, zet je er  paddenstoeltjes in vast. Deze kun je vinden bij de bakspulletjes in de supermarkt.”

 

Paasmandje (leuk bij een paasfeest!)

 

Ria: “Koop kant-en-klare muffins. Maak van poedersuiker en water (niet te veel!) een glazig papje. Bestrijk hiermee de muffins. Maak van snoepjes (bijvoorbeeld kokindjes,tumtummetjes,manna’s) een vrolijk gezichtje op de muffins. Maak van hagelslag of gekleurde muisjes haar rondom het gezichtje (een baardje is ook leuk). Leg op een grote schaal paasgras (dat is dat groene papier). Leg hierop de muffins en ‘frommel’ hier en daar wat rolletjes snoep ertussen.”

 

 

Sint en piet (leuk bij een pietenfeest!)

 

Chantal: “Bak de cakejes. Knip de mijter en/of zwartepiet baret(met veer). Smeer de cakejes in met vloeibare chocolade voor de zwartepieten. Gebruik M&M’s om het gezichtje te maken. Bevestig de mijter/baret met cocktailprikkers in het cakeje.”

 

Trekker

Marie-anne: “Neem plakjes cake van ongeveer 1,5 cm dik. Snij er een klein hoekje uit, zodat je de vorm van de cabine van de trekker krijgt. Met chocoladeglazuur plak je er als voorwiel een klein chocolade geldkoekje (uit die uitdeelzakjes) aan en als achterwiel een glacékoekje. Met het glazuur kun je er een raampje op tekenen. Als je de wielen aan beide kanten doet, kunnen de trekkers staan, een half Smurfenstickje prik je er als uitlaat in en eventueel nog een vlaggetje op het dak.”

 

Meer Creatieve Cakejes >> 1 2 3 4 5 6

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen