Creatieve cakejes: Koekjes, Lange vingermannetjes, Broodletters en nog veel meer


Koekjes, Lange vingermannetjes, Broodletters en nog veel meer: Cakejes, soesjes en broodjes zijn een ideale traktatie. U versiert ze in een handomdraai en er zijn maar weinig kinderen die ze niet lusten of mogen. De populariteit van cake als traktatie blijkt ook wel uit het aantal inzendingen.

 

Koekjes


Lange vingermannetjes

 

Esther: “Wat bij onze kinderen al jaren een succes is, is een variatie van een traktatie uit de ‘Tip’. 

 

Je hebt nodig:

 • lange vingers
 • een reep chocola
 • cocktailprikkertjes
 • gekleurde hagel of andere gekleurde dip
 • een piepschuim bol (bekleed of beplakt) of een halve kool.
 •  

  Prik de prikkertjes onderin de lange vingers. Zelf haal ik het liefst het prikkertje er weer uit, puntje afknippen en weer terug steken. Smelt de chocolade in een klein bakje (au bain marie of in de magnetron). Doop nu het topje van de lange vinger in de chocola en strooi er de gekleurde hagel over. Je kunt ook dopen, maar dat wordt meestal een kliederboel. Zet er een bord onder, dan kun je de afgevallen hagel nog gebruiken. Steek vervolgens de lange vinger in de bol. Teken dan met een prikkertje een gezichtje van chocola onder het gekleurde topje. Je kunt het ook nog afwerken met een papieren kraagje, dan is het helemaal een feestelijk gezicht. Ook leuk voor de allerkleinsten.”

   

  Hans en Grietje-huis (foto) (leuk bij een sprookjesfeest!)

   

  Marianne: “Ik wordt helemaal enthousiast van deze site en wil graag vertellen over de traktatie die ik maakte voor de vijfde verjaardag van Jessie. Ik maakte een groot kartonnen huis, inclusief tuin. Het dak beplakte ik met dakpanpapier en de zijkanten met steentjespapier. Met behulp van poedersuiker en citroen plakte ik het huis vol met gekleurd snoepgoed. De tuin werd ook met behulp van snoepjes gemaakt. De deur kon open en zo kon je een kijkje nemen in het ´huis van Hans en Grietje´. De traktatie zelf was een hele klus, maar kinderen en oma´s hielpen graag. Twee gesuikerde kaakjes en één gewoon kaakje op elkaar ´plakken´met de suikerlijm. Met behulp van diezelfde lijm mini Smarties, dropveters etc. opplakken zodat iedereen zijn eigen snoephuis mee krijgt uit het grote huis. Het huis heeft nog lang staan pronken in de klas ! De juf heeft de vreugde verhoogd door het sprookje van Hans en Grietje voor te lezen dus het feest was compleet !”

   

  Koekpiraten (leuk bij een piratenfeest!)

   

  Yvonne: “Op school trakteerde mijn zoontje Maria-koekjes waarop met suikerwater snoepjes waren geplakt. Een dropje als oog met een stukje dropveter aan weerszijde als ooglapje, een gekleurd snoepje als oog, een mini-M&M als neus en een rode dropveter als mond. De hoed was van papier en daar stond zijn naam op.”

   

   

  Brood


  Paddestoelen (leuk bij een kabouterfeest!)

  Esther: “Dit is wel een tijdrovende klus. Van een wc-rolletjes maakt u de stam van de paddenstoel. Wikkel er wit crepepapier omheen. Knip gras van groen crepepapier en wikkel dit om de voet. De krentenbol doet u eerst in een plastic boterhamzakje, waarna u er rood crepepapier omheen doet. Maak dit wel zo lang dat u de uiteinden in het wc-rolletje kunt doen. Maak van kleine witte stickertjes de stippen. In een mooie rieten mand en u heeft een compleet kabouterdorp.”

   

  Potjes (leuk bij een kook- en bakfeest!)

  Désirée: “Doe brooddeeg in kleine terracotta potjes (tuincentrum, Xenos) en bak ze. Doe er een strik om en je hebt iets prachtigs! Om het extra feestelijk te maken kun je er nog een figuurtje van fimo-klei of gips opplakken.”

   

  Broodletters


   

  Merel: “Voor mijn 10de verjaardag hadden mijn ouders een hele leuke traktatie bedacht. Ze hadden broodjes gebakken in de vorm van de letter M. De broodjes hadden ze gemaakt van een pak Honig dat je in de supermarkt dan kopen. Toen de broodjes klaar waren, prikten ze de broodjes op een satéprikker en bovenop de satéprikker deden ze een dropje om het af te maken. Ik vond dit heel leuk om te trakteren en heb er toen ook heel veel leuke reacties op gehad. Je kunt deze traktatie ook gewoon aan de leerkrachten geven.

   

  Meer Creatieve Cakejes >> 1 2 3 4 5 6

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen