Creatieve cakejes: Ballon, Beren, Bloemen en een Boot


Ballon, Beren, Bloemen en een Boot: Cakejes, soesjes en broodjes zijn een ideale traktatie. U versiert ze in een handomdraai en er zijn maar weinig kinderen die ze niet lusten of mogen. De populariteit van cake als traktatie blijkt ook wel uit het aantal inzendingen.

Themacake

Ballon

Caroline: “Bak cakejes in papieren vormpjes en plak er drie rietjes aan. Aan de rietjes plak je een rond klein plastic bekertje, waarin u tumtummetjes doet. Plak hier met plakband de ballon aan vast. Maak papieren kaartjes met de naam en de leeftijd van het kind en plak die op het bekertje.”

Beren

Marit: “Bak cakejes in de vorm van een beertje (bakvormpjes zijn onder meer te koop bij Blokker). Stop ze in een mooi zakje en doe er eventueel een extra snoepje in.”

Bloemen (leuk bij een buitenspeelfeest!)

Emmy: “Koop bij het tuincentrum kleine bloempotjes en bak daar cakejes in. Bestrijk ze na het afkoelen met glazuur bestrijken en strooi daarop hagelslag (voor het aarde-effect). Maak van een lolly een bloemetje door uit karton blaadjes te knippen en die op de lollie te plakken. Prik de lollyloem in het cakeje.”

Bak of koop kleine ronde cakejes. Leg deze in het midden van een groot koffiefilter (horecafilters). Eventueel geef je het filter met een kleurpotlood een beetje kleur. Doe aan de achterkant van het filter een elastiekje om het cakeje. Steek onder in het cakeje een groen plantenstokje en maak blaadjes van groen, stevig papier. Plak deze aan het stokje. Let op, want de bloem is zwaar. Steek ze in een emmer of vaas met zilverzand en je hebt een mooie bos smakelijke margrieten.

Boot

Linda: “Maak ruiten van plakken cake, smeer in met boter en beleg met gekleurde hagelslag. Maak zeiltjes van ouwel. Steek een chocostick door het zeil en steek hem in de boot. Op een groot rond blad met blauw glans papier is het een feestelijk geheel!”

Renate: “Koop ovale cakejes en ovale kartonnen bordjes. Maak met de computer een leuke vlag voor op de boot en zet hier eventueel een tekst op. Plak de vlag aan een lange satéprikker en steek hem in de cake. Let er snoep omheen. Bekleed een dienblad met blauw crêpepapier en je hebt een zee. Zet daar alle bootjes in.”

Meer Creatieve Cakejes >> 1 2 3 4 5 6

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen