Circusfeest


Hooggeëerd publiek! Welkom in ons circus. Onze jonge talenten tonen al hun kunsten. Geniet van buitelende acrobaten, stuntelende clowns en dappere dompteurs.

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

Confetti
Schrijf aan de binnenkant van een dubbele uitnodigingskaart de tekst. Maak voorop met confetti een afbeelding. Of stop een kant-en-klare uitnodiging met wat confetti in een envelop.

Circustent
Renate: “Een circustent die je open kon klappen was de uitnodiging. We hebben hierin ook aan de kinderen gevraagd om circusverkleedkleren mee te nemen van thuis. Verder had ik zelf voor verkleedkleding gezorgd.”

Ballon
Neem een lichte ballon. Deze blaast u op, maar u legt er GEEN knoop in. Op de ballon schrijft u met een stift de tekst voor de uitnodiging. Niet te groot, maar met gewone letters. Laat de letters goed drogen en dan mag de ballon weer leeglopen. Probeer het eerst een keer uit; dit lukt namelijk niet met alle soorten stiften. Stop de ballon in een mooi versierde envelop. Plak stickers van clowns op de envelop en stop er confetti in. De ontvanger moet de ballon opblazen om de tekst te lezen.

TIP: Hou een paar ballonnen achter de hand. Er zijn altijd kinderen die de ballon kapot blazen.

Clown uit een doosje
Hiervoor neemt u een stevig doosje. Van een piepschuim bal maakt u een clownshoofd. Die maakt u aan een veer vast. Zorg ervoor dat het hoofd van de clown boven het doosje uitsteekt als de veer ontspannen is. Duw het hoofd op de veer in de doos. Maakt de ontvanger het doosje open, dan springt de clown er uit. Geef hem twee handjes, waarin de uitnodiging (opgevouwen) zit.

Aankleding

Circustent
Renate: “De garage hadden we in een circustent veranderd, met grote gordijnen voor de deuren als ingang van de piste, bij de speel-o-theek hadden we een circustent geleend. Verder hebben we de picknicktafel erbij gezet met de schminkspullen erop en een heleboel spiegels. Ieder kind kon zich naar eigen idee schminken en verkleden.”

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

Circusvoorstelling
Renate: “In ons circus waren tijgers, clowns, danseressen, een messenwerper, een leeuwentemmer. Mijn dochter had de weken ervoor een aantal goocheltrucs ingestudeerd en heeft deze laten zien. Natuurlijk was er ook een circusdirecteur en circusmuziek (cd van oma met muziek van James Last).

Voor de acrobaten heb ik hoepels (ook met papieren vlammen erom heen), ringen, ballen, stokken enz. gebruikt. In de circustent had ik boeken met het thema circus neergelegd en een circusspelletje, voor degenen die het graag een beetje rustig aan wilden doen. Ieder kind heeft zelf of in groepjes één of meer optredens verzorgd en uitgevoerd.

Mijn man en ik hebben een enorm leuke, gevarieerde circusvoorstelling gezien. Het feest was super geslaagd en voor herhaling vatbaar. De voorbereiding kostte erg veel tijd en fantasie, maar toen het feestje eenmaal liep, hebben de kinderen zich prima zelf vermaakt en onze hulp was op alle vlakken overbodig.”

Trampoline
Heeft u een trampoline in de tuin, dan levert dat meteen een goede circusact op. Zet het publiek er met stoelen omheen. Laat eventueel iemand trommelen als de act zijn hoogtepunt bereikt.

Hapjes en drankjes

Popcorn
Renate: “Als knutselopdracht hebben we popcornzakken gevouwen met onderaan een aantal gekleurde crêpepapier linten. Deze mochten de kinderen naar eigen idee versieren. Voor de pauze tijdens de optredens hadden we een popcornmachientje geleend en de kinderen konden dus hun eigen popcornzak vullen.”

Circushappen
Serveer circushappen, zoals hotdogs en cola. De taart of cake kan in de vorm van een clownshoofd worden gemaakt. Of vraag het uw bakker. Bijpassende bordjes, bekertjes en servetten vindt u vast wel bij een zaak voor huishoudelijke artikelen.

Mee naar huis

Kleine feestartikelen
Het is leuk als bedankje kleine feestartikelen uit te delen (met of zonder snoep). Wat dacht u van roltoeters (in plastic folie met een dropveter dichtgeknoopt); feesthoedjes (gevuld met chipjes of popcorn); rode clownsneuzen (als ‘hoedje’ van een lolly); rode boerenzakdoeken (gevuld met wat dan ook). Wil u geen snoep uitdelen, maak dan kleine, vrolijk gekleurde pakjes en stop ze allemaal in een grabbelton met zaagsel.

Ballonverrassing
Maak hele kleine pakjes en stop deze in een ballon. Doe er wat confetti bij en blaas hem op. De kinderen mogen om de beurt, eventueel met een blinddoek voor, een ballon doorprikken. Hou uw stofzuiger bij de hand!

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen