Ceremoniemanager 2


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

 

Ook minder leuke klusjes

Petra: “Het is inderdaad een eer om gevraagd te worden als ceremoniemeester. Ik ben gevraagd om dit samen met mijn man te gaan doen. Al eens eerder heb ik de dag ‘geregeld’. Wel leuk, maar houd er ook rekening mee dat er ook minder leuke klusjes die dag zijn. Ik heb dus meegemaakt dat er ongenode gasten waren. Wel bekenden, maar niet uitgenodigd. Dus het was mijn taak om deze mensen zo onopvallend mogelijk de weg naar de deur te wijzen, en dat is alles behalve leuk. Gelukkig is het voor het bruidspaar bijna onopgemerkt voorbij gegaan.”

 

In mijn element

Mireille: “Over een paar maanden ben ik ceremoniemeester tijdens het huwelijk van mijn beste vriendin en natuurlijk haar aanstaande man. Ik ben helemaal in mij element als ik aan het organiseren sla, dus die rol is me op mijn lijf geschreven.

 

Vorig jaar ben ik ook ceremoniemeester geweest tijdens het huwelijk van hele goede vrienden en dat is hen en mij erg goed bevallen. Ik heb wel gemerkt dat je het bruidspaar goed moet kennen en dat je zeker geen schroom moet hebben om informatie in te winnen, zelfs als die informatie bij vreemden (voor jou) moet worden gehaald.

 

Daarnaast vond het bruidspaar het erg leuk dat er wat onverwachte verrassingen waren georganiseerd. Zo werd er bv. een trouwauto geregeld, terwijl zij eigenlijk in hun eigen auto zouden rijden. Dit soort kleine dingen geven een extra dimensie aan de dag.

 

Mocht er die dag toch iets gebeuren, dat niet in de planning is opgenomen, probeer dit dan zo onopvallend mogelijk te regelen. Het liefst zonder medeweten van het bruidspaar. Zo maken zij zich niet onnodig zorgen en jij doet waar je uiteindelijk voor bent gevraagd.

 

Ik wens iedereen die in de toekomst nog wordt gevraagd voor deze taak heel veel succes, maar vergeet er niet van de genieten. Het is fantastisch als je ziet dat mensen waar je heel veel om geeft een schitterende dag hebben, mede dankzij jouw inspanning.”

 

Handige ballonnen

Petra: Als je geen zin hebt in een officiele plechtigheid met handjes schudden naast vader/moeder en schoonfamilie, dan kun je het feliciteren op de receptie ook anders oplossen. Zo maak je het wat luchtiger! Bij de ingang geef je de bezoekers met helium gevulde ballonnen (eventueel hartjes). Het bruidspaar loopt zelf rond en neemt de felicitaties en de ballon in ontvangst. In een oogopslag is zo te zien wie ze nog niet hebben gesproken.”

 

Een zaal vol fotografen

Anneke: “Een leuke tip voor de ceremoniemanager. Leg op iedere tafel een wegwerpcamera met de volgende tekst: ‘ziet u iets leuks? leg het even vast!’ Je zult zien dat er leuke, spontane foto’s worden gemaakt waar de fotograaf misschien veel moeite voor moet doen!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen