Casinofeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Bingo-creafeestje

Dorothe: “Voor de zesde verjaardag van onze zoon Daan organiseerden we een bingo-creafeestje. We startten, in tegenstelling tot bij andere verjaardagen, met een lunch (op woensdagmiddag gelijk uit school). Deze lunch was geheel aangepast op kinderen, maar ook leuk sjiek gemaakt (wit tafelkleed, mooie servetten). Er waren allerlei broodjes, crackers , beschuit,zoet beleg en kindervleeswaren. Na de lunch werden de cadeautjes uitgepakt.

Van tevoren hebben we voor alle kinderen een tas genaaid van ongebleekte katoen. Ze mochten op die tas een tekening maken met textielstiften (doe een krant erin voor het doordrukken) en er hun naam op zetten. Daarna werden de tassen gestreken om ze waterproof te maken.

En toen kwam het grote spel. We hadden een bingospel gemaakt met 12 cijfers. Op de computer hebben we voor de acht kinderen een lijstje gemaakt met negen getallen. Dit kan je dan zo aanpassen dat er steeds andere combinaties ontstaan. Het was met het kiezen van een volgend bingocijfer makkelijker te manipuleren om uiteindelijk iedereen een eerste prijs te laten winnen.

Er waren twee prijzentafels: ��n voor eerste prijzen en ��n voor tweede prijzen. Kinderen konden maar ��n keer een prijs pakken van de ‘eerste prijzen tafel’. Hadden ze daarna BINGO dan mochten ze iets kiezen van de ‘tweede prijzentafel’. Er waren meer eerste prijzen, dan kinderen zodat ook de laatste nog iets te kiezen had. De kunst is om de prijsjes klein en leuk te houden. Bij ons kostten de eerste prijzen ongeveer 1 euro.

Daarna hebben we nog wat ‘uitleefspelletjes’ gedaan. Bijvoorbeeld ‘in de sloot en op de kant’. Hierbij moeten de kinderen in een rij staan. Er wordt een streep op de grond gezet, de ene kant van de streep is ‘in de sloot’ en de andere kant is ‘op de kant’. Er wordt eerst langzaam en dan steeds sneller verteld dat de kinderen in de sloot of op de kant moeten staan. Wie het niet goed doet, is af.
Aan het eind had ieder al een cadeautje om mee naar huis te nemen (de tas en BINGO-cadeautjes).”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen