Buitenfeesten


Is het lekker weer? Dan gaat u toch lekker naar buiten met de kids. Kunnen zij zich lekker uitleven en heeft u minder troep op te ruimen achteraf. Hieronder vindt u varianten op een buitenfeest. Zorg altijd voor een plan B voor het geval het regent!

Uitnodigingen
(Bezoek ook onze algemene rubriek Uitnodigingen)

Zet in uw uitnodiging duidelijk dat het feestje buiten is. Zodat ouders hun kinderen niet de mooiste, zondagse kleding aantrekken. Is het nog geen hartje zomer? Adviseer ze dan hun kinderen in laagjes te kleden, zodat ze altijd iets extra’s kunnen uit- of aantrekken.

Aankleding

Dat is een makkelijke! Hoogstens een paar slingers in huis. De rest van het feest speelt zich immers buiten af.

Activiteiten
(Bezoek ook onze algemene rubriek Spelletjes en andere Activiteiten)

Een feestje in de tuin
Jeanne: “We begonnen met een ‘schatzoektocht’ met opdrachten door de tuin. Hiervoor gebruikten wij glazen potten die opgespoten waren met goudverf. Hierin zaten allerlei opdrachten. Daarna hadden we ‘voelbloempotten’.

Dit zijn zwarte bloemcontainers met een soort mouw aan de bovenkant, waar kinderen hun hand doorheen steken om te voelen wat er in de bloempot zit. En de klapper was het barbecuen. En omdat ik ze allemaal zwemkleding mee had laten brengen, hebben we een groot zeil in de tuin gelegd waar ze op mochten glijden met zeepwater.

Ook hebben ze ballonnen met water gevuld en zijn deze gaan overgooien. Natuurlijk klapten ze dan stuk, tot groot plezier van de feestgangers.”

Hapjes en drankjes

Een picknickmand, frietjes en ijs onderweg of thuis, barbecue.

Mee naar huis

Goede tip voor dit onderdeel? Mail ons!

Trakteren op school
Bezoek ook onze algemene rubriek Toffe Traktaties
Films, boeken en cd’s
Bezoek ook onze Boekenkast
  • 77 leuke spelletjes om buiten te spelen – A. Hoffmann, ISBN 9024375568

Buiten de deur
Bezoek ook onze algemene rubriek Liever Buiten de Deur

Speeltuinfeest
Monique: “Na het uitpakken van de cadeaus gingen we op weg naar de speeltuin. Een picknickmand met chips,drinken en snoepjes ging mee. De kinderen hebben zich de hele middag vermaakt. Het was dan ook stralend weer. Thuisgekomen had mijn zus de frietjes al gebakken en konden de feestelingen zo aan tafel. Een ijsje na was al niet meer nodig, want ze zaten allemaal vol. Het was een heel geslaagd feestje!”

Fietsfeest
Corien: “Onze dochter is jarig op 5 mei. Met het kinderfeestje hebben we alle fietsen van de gastjes in de auto en een kar geladen. We zijn naar de Drunense duinen gereden; de fietstassen vol lekkernijen. Er is daar een uitgezette tocht van 12 km. Afwisselend bos, hei, zand. Alle kinderen vonden het fantastisch.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen