Buiten de deur in de praktijk 5


Wij horen graag alles over uw ervaringen met kinderfeestjes buiten de deur. Wat ging er mis, wat was fantastisch? Uit de verhalen die we tot nog toe ontvingen, blijkt in elk geval al één ding: kastelen spreken tot de verbeelding!

Op de boerderij

Monique: “In Kockengen kunnen kinderen ravotten op grote hooibalen in de hooiberg. Ook kunnen ze paardrijden, kalfjes melk geven, een touwbrug maken en bootje varen. Het adres is: 

Fam Segers
Wagendijk 1
3628 EP Kockengen
0346 241369 

Kaas en Recreatieboerderij De Wilhelminahoeve heeft een speciaal  ‘poldersportprogramma’ voor kinderfeestjes. Je kunt er ook kano’s huren en een rondleiding krijgen over het bedrijf:

Kaas en Recreatieboerderij De Wilhelminahoeve
Mijzijde 6
3741 GM Kamerik
0348 401200

Nog een adres van Anne-Marie voor een feestje op de boerderij:

Familie J. Zijderveld
Hoogeind 20A
Leerdam
0345 619887

Bijzonder museum

Marit: “Het Koptisch Museum in Ruinerwold (Dr) is een aanrader. Je kunt er rond dwalen, van alles leren en Egyptisch gebak, drankjes en broodjes eten. De vrouw die het heeft opgezet komt zelf uit Egypte en heeft dit met zeer veel enthousiasme gedaan.”

Naar de bakker

Bakkerij van Ooijen in Tiel biedt kinderfeestjes aan in de bakkerij. Hier vierden de VanHarte-kids hun achtste verjaardag. “De kids werden ontvangen door een gezellige, vriendelijke bakkersdame. Het eerste half uur werd gevuld met een grappige, informatieve en soms zelfs spannende video over het bakken van brood, vroeger en nu. Daarna volgde een rondleiding in de bakkerij en werden de ‘spelregels’ uitgelegd (bijvoorbeeld om te voorkomen dat kinderen zich aan de hete oven zouden branden). De bakkersmuts werd op maat gemaakt en het bakkersschort voorgebonden en toen was het dan echt tijd om koekjes te maken! De groep wierp zich vol enthousiasme op de vormpjes en versierseltjes en kreeg moeiteloos de grote bakblikken vol met de meest fantastische creaties. 

Terwijl de koekjes in de oven goudbruin werden, mochten de feestvierders zich uitleven met cake, slagroom en allerlei eetbare feestversiersels. De jarige jobs (een tweeling in dit geval) kregen beide een spannend leesboek cadeau en er werd gezongen. We vertrokken ruim twee uur later met een groep uiterst tevreden kinderen met hun zakken vol zelf gebakken koekjes, een bakkerspaspoort en mooie herinneringen. De foto’s die de bakkersdame voor ons maakte, omdat de batterij van ons eigen toestel op het cruciale moment leeg was, konden we een week of wat later gratis op komen halen!” 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen