Buiten de deur in de praktijk 2


Wij horen graag alles over uw ervaringen met kinderfeestjes buiten de deur. Wat ging er mis, wat was fantastisch? Uit de verhalen die we tot nog toe ontvingen, blijkt in elk geval al één ding: kastelen spreken tot de verbeelding!

 

Diverse tips

 

Saskia: “Een paar tips voor feestjes buiten de deur die we hebben uitgeprobeerd met onze dochters:

 

 • Een kabouterfeest op een kinderboerderij (ponyrijden op de kabouterpony, koekjes bakken, cavia’s voeren, kleuren en nog veel meer).
 • Een bezoek aan het theater of museum. Vorig jaar zijn we naar museum “de dubbelde palmboom” in Delfshaven geweest, waar toen een tentoonstelling was over “zwarte piet op zolder”. Zeer geslaagd, met diverse opdrachten en speurtocht.
 • Bakkertje spelen bij de bakker, knutselfeestjes op knutselzolders, klauteren in een klimparadijs en de overbekende zwemfeestjes.”
 •  

  Cultureel uitje

  Cécile: Toen mijn dochter acht jaar werd, had ik geen tijd/zin om thuis iets te organiseren. Het partijtje vond plaats in het Frans Hals Museum in Haarlem. Eerst krijgen de kinderen een speurtocht met opdrachten aan de hand van allerlei kunstwerken door het museum. Dan krijgen ze de gelegenheid om zelf een ‘kunstwerk’ te maken. Vorig jaar kon je kiezen tussen Kerstkaarten (mijn dochter is 18 december jarig) maken of een kamer van het tentoongestelde poppenhuis na te bouwen. Het werd de tweede optie. Ook krijgen ze limonade en snoep. Alles werdt begeleid door een medewerkster van het museum.”

   

  Spelen voor bijna niks

  Gabrielle: “Op de Blauwkapelseweg in Utrecht vindt u het Griftpark. Een hele grote speeltuin met een kinderboerderij, knutselhuis en allerlei accessoires. Dit is een geweldig leuke speeltuin voor een kinderpartijtje. Er staat een groot hek om het speelpark heen, dus ze kunnen niet ongezien weg. En het mooiste van alles is dat het gratis is. Alleen voor het parkeren betaalt u ongeveer een rijksdaalder voor 100 minuten.”

  Vanharte

  Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

  Recente artikelen