Boevenfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Valse Arie

Rita: “Ook wij hebben een boevenfeest georganiseerd. Wij hebben een vriend gevraagd als boef te komen (Valse Arie). De kinderen hebben hem achterna gezeten via een van te voren afgesproken route. In ons geval eindigde deze in het winkelcentrum.

De kinderen hadden echte handboeien bij zich en sloten de boef op in de schuur. Hij brak echter uit en liet een briefje achter met de tekst: “Stelletje uilskuikens en frikandellen. Zeg maar tegen je vader dat hij een beter schuurtje bouwt.”

Vervolgens hebben we de politie gebeld en die was er binnen vijf minuten (dezelfde vriend maar dan in een geleend uniform). Deze agent werd even later gebeld door een collega dat ze Valse Arie hadden gevangen.

De kinderen slaakten een zucht van opluchting. Ze kregen van de agent allemaal een boevenvangdiploma met hun eigen naam erop. Ook kregen ze het Valse Arieboek mee naar huis.

Hier stond een foto van Valse Arie voorop en binnenin stond het zelfverzonnen verhaal over Arie, de route, het diploma en het bewijs van heldhaftigheid.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen