Boekenlegger, dobbelsteen, fotomapjes


Wie jarig is trakteert. Maar ook afscheid is een reden voor een traktatie. Bijvoorbeeld bij een verhuizing of wanneer uw peuter kleuter wordt en zijn vriendjes en vriendinnetjes op de peuterspeelzaal gedag moet zeggen. Originele gedagjes voor een onvergetelijk afscheid…

Ik ga op reis

Ruurdtje: “Toen mijn dochtertje, Afke, van de peuterspeelzaal afging, heb ik een autootje gemaakt dat op reis ging. Knip hiervoor van gekleurd papier (half A-4) een kevermodel auto. Geef met brede merkstift contouren aan van raampjes, deur, lampen et cetera. Maak een kleurenkopie van de pasfoto van uw kind en plak deze op de bestuurdersplaats. Plak dan een doosje Smarties op het ‘kontje’ van de auto en een lolly op het dak. Tenslotte een vlagje met de naam van uw kind.”

Boekenlegger (leuk bij een krantenfeest!)

Heidi: “Als afscheid kun je ook een leuke boekenlegger maken met daarop een foto van je kind en een foto van de groep. Deze kun je opvrolijken met tekst of een mooi gedichtje.”

Dobbelsteen (leuk bij een casinofeest!)

Astrid: “Toen mijn dochter vier werd en dus ook voor het laatst op het kinderdagverblijf was, heb ik voor alle kinderen een grote dobbelsteen gemaakt. Hierop stond:

Hoera, Jacqueline is jarig
Ik ben 4 jaar geworden
Het was leuk hier
Ik zal jullie missen
Morgen ga ik naar de kleuterschool
Ik kom nog een keer langs

In deze grote dobbelsteen stopte ik een mandarijn. Aan de kant die als een deksel open kon, maakte ik een plakstrookje.”

Fotomapjes (leuk bij een spionnenfeest!)

Simone: “Koop fotomapjes en kopieer een leuke foto van je kind. Stop in elk mapje de foto van je kind, pak de mapjes feestelijk in en maak een kaartje met een verkleinde versie van diezelfde foto en een boodschap.”

Opschepperig (leuk bij een speeltuinfeest!)

Andrea: “Toen mijn zoontje jarig was en afscheid nam op de peuterspeelzaal hebben we schepjes getrakteerd, met daarop een doosje Smarties geplakt. Er hing een kaartje aan met de tekst: ‘ik wil niet opscheppen hoor, maar ik word vier en ga naar de basisschool.'”

De sleutels van het nieuwe huis (leuk bij een boevenfeest!)

Saskia: “Neem een dropveter en rijg hieraan twee snoepsleutels en een kaartje met het nieuwe adres. Leg ze op een grote schaal.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen