Bloedheet en bibberkoud: Bladerdeeg met verrassing


Bladerdeeg met verrassing: Warme hapjes of bevroren ijsjes zijn niet op alle scholen welkom. Overleg daarom altijd eerst met de leerkracht. Soms moet het tijdstip van trakteren worden vervroegd of verlaat om te voorkomen dat uw jarige job koude hapjes en gesmolten ijsjes uitdeelt.

Bladerdeeg met verrassing

Partycroissantjes

Aligonda en Gauke: “Rol het deeg van een blikje partycroissantjes van Dannerole uit en snijd de croissantjes los. Leg iets lekkers op het deeg voor u het oprolt (cocktailworstje, plakje kaas, ananas) en rol de croissantjes op. Even bestrijken met koffiemelk of ei, en de oven in. Zowel koud als warm lekker en ook de onderwijzenden smullen ervan!”

Frikandelbroodjes

Linda: “Snij een frikandel in drie stukken. Snij een plak bladerdeeg in drie repen. Rol elk stukje frikandel in een reep bladerdeeg en doe er eventueel een klein beetje curry op. Bestrijken met eigeel en in de oven 20 minuten bakken op 200 graden. Een leuke prikker erin, en klaar is kees.”

Appelvliegers

Imre: “Maak van bladerdeeg, appels, rozijntjes, suiker en kaneel appelflapjes (het recept staat op het pak bladerdeeg). Vouw het bladerdeeg voor het bakken in de vorm van een vlieger. Prik voor het bakken alvast een gaatje in de punt onderaan. Knoop na het bakken een dropveter als staart aan de punt en bevestig strikken van snoeppapier.”

Kaneelstengels

Joke: “De oven voorverwarmen op 200 graden. Vijf plakjes bladerdeeg laten ontdooien. Deeglapjes op elkaar leggen, met bloem bestuiven en tot een lap van 20 cm uitrollen. De lap dun met losgeklopt ei bestrijken en met een mengsel van 4 eetlepels kristalsuiker en 1 eetlepel kaneelpoeder bestrooien. De lap in banen van 2 cm snijden, en in elke baan een losse knoop leggen en ze op een met bakpapier belegde bakplaat leggen. De stengels in 10-12 minuten bruinbakken. Eventueel verpakken in een leuk servetje of doorzichtig folie.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen