Blije Babybroers en -zussen: Zuigflesjes, Wiegjes, Nestkastjes, Lentekind en Marshmallows


Zuigflesjes, Wiegjes, Nestkatjes, Lentekind en Marshmallows: De geboorte van een broertje of zusje vraagt om een passende traktatie. Beschuiten met muisjes zijn misschien niet zo heel goed voor uw  verstandhouding met de juf of meester. Zeker niet in groepen met hele jonge kinderen. Gelukkig zijn er volop leuke en minder kruimelige alternatieven.

Snoepspeentjes

Henni: ” Voor ons vierde kindje hebben de broer en zussen snoepspeentjes getrakteerd, met een lintje en een kaartje versierd.”

Zuigflesjes

Vanessa: “Kleine zuigflesjes met snoepjes erin en een kaartje eraan.”

Wiegjes

Mevr. MacDaniel: “Maak wiegjes van een doosje rozijntjes. Lijm hier een cocktailprikker (of lange lucifer) dwars op. Knip een hemeltje van wit of gekleurd papier en plak deze vast aan de prikker en het doosje.”

Nestkastjes

Els: “Toen onze “MEREL” werd geboren werkten, we voor zowel geboortetraktaties als geboortekaartjes met het ‘nestkastje’. Een echt nestkastje uit een doe-het-zelfzaak, gevuld met enkele paaseitjes en wat stro werd ons geboortetraktaat. Vooraan schreven we de naam. Voor de kinderen in de kinderopvang maakte ik met een wc-rolletjes een nestkastje na met bovenin een surprise-ei geplakt.”

Lentekind

Vera: “Toen Lieneke (3jaar) een broertje kreeg in het voorjaar, heeft ze op tulpenbolletjes getrakteerd. Mama had van vouwblaadjes tulpen gevouwen, deze op een rietje geplakt en het rietje in een slagroomsoesje gestoken. Aan het tulpje hing een kaartje met de tekst: Hoera.. ons lentebolletje (zo noemden we mijn buik tijdens de zwangerschap) is uitgekomen. Lieneke heeft een broertje. hij heet Merijn. Merijn is nu bijna een jaar en nog steeds staan er tulpjes bij kinderen op hun kamertje.De werkbeschrijving van het tulpje staat beschreven in het boek ‘Trakteren het hele jaar door’ van Geny Soeteman.”

Marshmallows

Thamara: “Koop grote roze of blauwe marsmallows. Snij deze doormidden en strooi er roze of blauwe muisjes op. Pak ze dan in doorzichtig folie met een lintje erom. Doe er eventueel een kaartje aan met naam en geboortedatum. Je kunt ze ook open laten en er een vlaggetje in prikken met de naam en geboortedatum.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen