Berenfeest


Dit is een thema dat kleine kinderen erg aanspreekt. Bijna elk kind heeft wel één of meer knuffelberen. 

Uitnodigingen

Laat kinderen hun eigen knuffelberen meenemen. Voor een uitnodiging is het leuk een foto van de lievelingsbeer van uw kind te maken en op de achterkant de tekst te schrijven. 

Hapjes en drankjes

Als lekkernij is het leuk een cakeplak in de vorm van een berenhoofd te snijden. Laat de kinderen het cakeje verder zelf versieren met enkele gekleurde hageltjes, een beetje slagroom en een spekje als strik onder de kin. U kunt ook kleine berenvormpjes kopen en hier cakejes in bakken. Maak van karton verschillende beertjes (of knip ze uit tijdschriften) en bevestig deze aan de rietjes of plak ze op kartonnen bekertjes. Zo weet elk kind welke beker van hem/haar is en kan hierin  de hele middag drinken worden geserveerd.

Activiteiten

  • Verstoppertje: Probeer niet teveel te sturen, maar kijk of de kinderen verstoppertje met de beren willen spelen. Laat elk kind zijn of haar beer verstoppen. Is de beer gevonden, dan mag de eigenaar iets kiezen (drinken, iets lekkers, muziekje, speelgoed om mee te gaan spelen). 
  • Poppenkast: Het is ook leuk om een poppenkastuitvoering te geven waarbij de gastberen een rol spelen. Zij moeten dan bijvoorbeeld vertellen bij wie ze horen, wie er nog meer in huis wonen, wat ze komen doen, wat ze lekker vinden en wat vies. Dit kan ook zonder poppenkast worden gespeeld. Laat dan de ‘gastheerbeer’ of één van de ouders van de jarige als showmaster optreden.
  • Voorlezen: Lees een berenverhaal voor en betrek de kinderen via hun beren in het verhaal. 
  • Stempelen: Knip een plaatje van een beer uit, duidelijk herkenbaar, plak een stuk stevig karton in dezelfde vorm ertegenaan en ga hiermee stempelen met behulp van verf.

Andere ideeën: schminken, een berenhol maken waar lekker kan worden gesmikkeld, allemaal een beer nadoen. Kijk ook eens op deze berensite.

Bedankjes

  • U kunt een foto maken van alle kinderen die hun beer omhoog houden, van de kinderen afzonderlijk of van alle gastberen bij elkaar of afzonderlijk. Het leukste is om een digitale foto te maken. Deze kunt u als herinnering aan het feest per e-mail versturen. Stuur eventueel een handleiding mee om er een wallpaper (achtergrond op de pc) van te maken. 
  • Bij het weggaan kunt u ook een zakje berensnoepjes meegeven of een doosje rozijntjes verpakt in gekleurd papier. Plak er ogen en oren op zodat het geheel op een beertje lijkt. 

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen