Berenfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Baby-verzorgfeest

Bea: “Vorig jaar mei toen onze dochter 7 werd, hebben we op haar verzoek een baby-verzorgfeest gegeven. Zij is een echte poppenmoeder en dit thema was op haar lijf geschreven. We hebben er de volgende draai aangegeven. Alle gasten(moeders) moesten hun lievelingspop + poppenwagen meenemen. De tuin was versierd met roze en blauwe ballonnen en slingers en bij de limonade hadden we cake met muisjes. De cadeautjes gingen in een grote mand, de kraammand.

De moeders hebben voor hun kinderen een konijnenknuffel gemaakt. Een washandje waarvan twee hoeken bij elkaar werden geknoopt, opvullen, belletje erin, onder het opgevulde deel een roze of blauwe lint knopen en met textielstiften het gezicht tekenen. Daarna gingen de moeders met hun kind naar het consultatiebureau. Mijn man had op de computer voor elke moeder een babygroeiboekje gemaakt. De oudste dochter was de verpleegster. De baby’s werden gewogen, gemeten, kregen een inenting + pleister en nog een voedingsadvies, alles werd natuurlijk in het boekje genoteerd – dit boek kon ook worden gekleurd tijdens het wachten.

Daarna was het tijd voor een wandeling. Het werd een bonte optocht die veel bekijks had, met tien kersverse moeders en hun kinderwagens. We hebben de eendjes gevoerd. Onderweg gestopt voor een picknick + spelletjes. Er moest toch enige actie inzitten volgens mijn man. De moeders waren hier niet zo voor te porren, veel te zielig voor de baby’s. Uiteindelijk toch een kinderwagenestafette, speentje happen en een soort stoelendans met de baby’s gedaan.

Weer thuis was het tijd voor de fruithap voor moeder + kind. Daarna met z’n allen op de foto, alle moeders + kinderen in de kring en ik heb een verhaaltje voorgelezen, slaapliedje gezongen en het was bedtijd. De kinderen op bed zodat de moeder ongestoord hun friet konden eten. Het was echt fantastisch. Zelfs de kinderen die niet zo met poppen speelden, waren enorm enthousiast. De meesten gingen heel erg op in hun rol.”

Babyborn-feest

Kitty: “Onze dochter werd 5 jaar en wilde graag een poppen(babyborn)feest geven. Als uitnodiging hebben wij een kaart van het babyborn-kwartet vergroot tot A4-formaat en aan de achterzijde de uitnodiging geschreven. Belangrijke mededeling was dat de vriendinnen hun pop meenamen.

Bij binnenkomst konden de poppenmoeders hun pop op het grote poppenbed (de bank met een kinderdekbed) lekker te slapen leggen. Na de cadeaus uitpakken en de cake versieren was het tijd voor een stoelendans of lekker dansen met je pop. Vervolgens zijn wij een feestmuts gaan maken voor de poppen (veel stickers en glitter). De poppen gingen daarna weer rusten in bed.

De poppenmoeders terug aan tafel om met aardbeien/dropveters en Nibbit-ringen een ketting te rijgen. Tijd voor een verschoning; alle poppen een schone luier. En weer terug in bed. De poppenmoeders gingen daarna koekhappen! Inmiddels was er 1 1/2 uur voorbij en was het tijd voor een rustig laatste half uur met het kleuren van een babyborn-kleurplatenkalender. Op de kalender de verjaardagen van alle poppenmoeders gezet.”

Winnie de Pooh

Marty: “Twee jaar geleden heb ik voor mijn dochter ook een berenfeestje gegeven (ze werd toen 6). Vorig jaar wilde ze een Winnie the Pooh-feest:

  • Winnie the Pooh-uitnodigingen, zelfgemaakt op de computer (met een speciaal programma).
  • Allerlei Winnie the Pooh figuren/knuffels neergezet.
  • I-oortje prik (voorbeeld van internet afgehaald, kun je zelf uitknippen, werkt verder als ezeltje prik).
  • Ieder doet zijn favoriete Pooh-figuur na (vooral Teigetje was favoriet!).
  • Van wc-rolletjes Winnie the Pooh-figuren maken, voorbeelden kun je uitprinten, gevonden op internet.
  • Knorretje vangen, met twee latten dwars over elkaar. De kinderen trappen op één kant en het knuffeltje (Knorretje) dat op de andere kant ligt, vliegt omhoog. Met een vangnetje probeert het kind dan Knorretje te vangen. Als je de kinderen voor het trappen hard laat blazen, lijkt het net op waaibomendag in het Hondertbunderbos. Je hebt wel een harde ondergrond nodig of je moet het buiten doen. Bij ons een groot succes!”

Barbies vieren feest

Angeline: “Toen mijn dochtertje zes werd, wilde ze graag een Barbiefeest. We kochten leuke Barbie-uitnodigingen. De kamer was versierd met roze ballonnen, hier en daar een leuke Barbie en in schaaltjes stonden her en der roze snoepjes. Ze kregen drinken uit een wijnglas gevuld met kinderchampagne.

Op bierviltjes had ik een groot Barbie-memory gemaakt. Haal hiervoor twee dezelfde foldertjes van Barbie uit de speelgoedwinkel en knip daar gelijke http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images uit die je op de viltjes plakt.Voor ieder kind lag er een viltje onder een bordje met snoep en het andere viltje had mijn dochtertje. Ze mocht er om de beurt één uitkiezen en het kind met hetzelfde plaatje onder haar bordje mocht dan het cadeautje geven.

Ze waren allemaal Barbie-detectives die opdrachten moesten vervullen (badge gemaakt met naam van het pc-spel Barbie detective en die ingeseald). Op de achterzijde werd dan de puntentelling genoteerd. In groepjes verdeeld, gingen ze opdrachten vervullen, zoals het vloermemory, ballonnentrap, zichzelf voor een kaptafeltje mooi opmaken (dan allemaal evenveel punten geven), dansen op de cd met Barbiemuziek en als de muziek stil was stilstaan, M&M’s of erwten met rietje opzuigen in een bepaalde tijd en tot slot: zoek het gestolen dier.

Er was een dier uit de dierentuin gestolen en Barbie was gebeld om het gestolen dier uit de dierentuin terug te brengen. Op een vel was een plattegrond getekend van een dierentuin. Hierin stonden twaalf (plastic) dieren. Om de beurt ging een kind naar de gang en mocht een ander kind een dier wegnemen. Daarna kwam het kind van de gang terug en moest het vertellen welk dier er was gestolen.

Als reserve had ik van internet kleurplaten van Barbie afgedrukt en uit een Barbie-doeboek gekopieerd. Hiervan heb ik een kleur/knutselboekje gemaakt, dat ze ook mee naar huis mochten nemen. Samen met een kopie van de Barbie muziek-cd.Tussendoor frietjes gegeten met een lekker ijsje als toetje. En we maakten een groepsfoto van al die knappe Barbie-detectives.Voor iedereen was er ook een klein prijsje dat ze aan de hand van de gescoorde punten achterop de detectivebadge mochten uitkiezen.”

Furbyfeest

Daniëlle: “Voor de zevende verjaardag van mijn dochter Linda hebben we een Furby feestje gehouden. Het feest begon natuurlijk met een toepasselijk kaartje, met allemaal Furby’s op wolkjes. Ik had de http://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images van internet gehaald en in een fotobewerkingsprogramma een kaartje gemaakt.

Taart

Na het geven van de cadeautjes kreeg iedereen drinken en mochten ze zelf de taartjes maken. We hadden eierkoeken op de kop gelegd en deze werden versierd met slagroom, M&M’s, hagelslag, schuddebuikjes, mandarijntjes, banaan et cetera.

Knutselen

Daarna gingen we aan het knutselen. Bij binnenkomst had ik van iedereen een foto gemaakt met de nieuwe Furby van Linda. Terwijl die foto’s door mijn schoonouders werden ontwikkeld, gingen wij met de kinderen fotolijstjes versieren. Per tweetal was er een pot lijm en een bakje met maïs, zonnebloempitten, schelpjes en macaroni om de lijstjes mooi te maken. De resultaten waren prachtig.

Actie

En toen was het tijd voor wat actie.. We hadden drie spelletjes voorbereid die twee aan twee konden worden gedaan. Furby’s moet je altijd verzorgen. Bij het eerste spel was het de bedoeling een pop zo snel mogelijk aan te kleden met een boxpakje en een mutsje. We hielden de tijd bij en noteerden deze. De snelste kreeg 7 punten, daarna 6 en zo verder.

Het tweede spel was elkaar voeren. Vanaf de keuken moesten de kinderen met een koek in de hand naar de bank hinkelen. Hier wachtten de andere kinderen. Ze moesten de koek zo snel mogelijk voeren. De snelste kreeg de meeste punten.

Ik had bij het laatste spel een Furby gescand en geprint, op karton geplakt en er puzzelstukjes van geknipt. Twee aan twee moesten ze de puzzel zo snel mogelijk maken. Bij alle spelletjes waren de kinderen allemaal heel fanatiek en ze moedigden elkaar flink aan (lekker veel herrie !

Hapjes en drankjes

Van alle spanning had iedereen dorst gekregen, dus was het tijd voor drinken en lekkers. Ik had een grote schaal met kaas, worst, chips en dergelijke gemaakt. Dat ging er wel in!

Vrij spelen

Daarna hebben ze heerlijk met zijn allen boven gespeeld, wel anderhalf uur zonder ruzie. Ondertussen hebben wij de foto’s in de lijstjes gedaan, zodat ze deze aan het eind van het feest mee naar huis konden nemen.

Klik hier voor een uitvergroting

Eten, diploma en afscheid

Voor het eten hebben we de uitslag gegeven van de wedstrijd. Iedereen kreeg een heus Furby diploma met de tekst ‘Hierbij verklaar ik dat …. topverzorger van Furby’s is”, en een kleine Furby. We hadden allemaal verschillende Furby’s en de winnaar mocht eerst kiezen.

Toen was het tijd voor patat, en daarna werd iedereen opgehaald. De fotolijstjes werden vol trots aan de vaders en moeders getoond en de Furby’s gingen bijna allemaal mee naar bed en de volgende dag weer mee naar school.

Evaluatie

Het was een zeer geslaagd feestje, en het is waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Ik had alles vooraf klaargezet in aparte mandjes, zodat ik zo kon pakken wat nodig was.

Barbiefeest

Christine: “Voor mijn dochter Annemarie heb ik op haar 7de verjaardag een Barbiefeest georganiseerd.

Uitnodiging
Voor de uitnodiging had ik van internet Barbiehttp://www.vanharte.nl/wp-content/uploads/Images gehaald. Met roze krulletters (bij de lettertypen kijken welke het meest op de echte van het Barbielogo lijken.)

Aankleding
De kamer versierd met roze slingers en lila balonnen.

Activiteiten
We hebben een barbiekleurplaat gekleurd en versierd met glitterhartjes. Daarna de kleurplaat op een roze karton geplakt (zodat er een roze rand onderuitsteekt). En deze rand beplakt met krullen- en schelpjesmacaroni. Daarna nog een roze cadeaulintje eraan om het kunstwerk mee op te hangen.

We deden een variatie op ‘ezeltje prik’. Een grote Barbie getekend (of kleurplaat uitvergroten). Geblinddoekt moesten ze een roze sluier van tule op de goede plek op het hoofd van Barbie plakken (op een magneetbord gehangen).
Ze mochten knalroze koeken versieren met smarties en gekleurde en zilveren pastilles.
Terwijl ik ze schminkte met echte make-up keken ze naar een Barbie-videoband.
Daarna hebben we de ‘Macarena’ gedanst.

Mee naar huis
Voor mee naar huis had ik van roze tule zakjes genaaid en er daarna een goudkleurig cadeaulintje doorheen geregen. Goedkope glitterarmbandjs gekocht en er nog wat snoep in gedaan.

Traktatie
Op school heeft ze getrakteerd op roze minitompoesjes die ik versierd had met Baukje rozetjes.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen