Bent u een ‘echte’ moeder?


Bent u een echte moeder? Doe de kwiz en vind het uit…

De test

Herkent u zichzelf in de volgende uitspraken? Voor elke uitspraak waarin u uzelf (enigszins) herkent, krijgt u een punt.

1

Ik geef het lekkerste/laatste stukje van de taart aan mijn kinderen. Al heb ik nog zo’n trek.

 

2

Ik snij het brood van mijn partner of van mezelf soms gedachteloos in kleine stukjes.

 

3

Ik kijk soms verbaasd om me heen omdat ik denk mijn moeder te horen en realiseer me dan dat deze uitspraak (eet je bord leeg, doe je jas dicht…) uit mijn eigen mond is gekomen.

 

4

Ik heb ondervonden dat videorecorders slecht tegen stukjes brood en speelgoed kunnen

 

5

Ik ruim overgeefsel van mijn kind zonder blikken of blozen op en eet vervolgens mijn eigen bord verder leeg

 

6

Ik lik aan mijn zakdoek (of duim) om het gezicht van mijn kind schoon te maken

 

7

Bij het eerste optreden van mijn kind (uitvoering, zwemdiploma) ben ik zenuwachtiger dan hij/zij.

 

8

Ik word ‘s ochtends soms gebroken wakker, omdat ik me in de vreemdste bochten heb gewrongen om het kind dat tussen ons in was gekropen, niet te storen.

 

9

Als het regent breng ik mijn kind met de auto naar de sport, school of vereniging. Ook al is het nog zo’n klein eindje.

De Resultaten

0 punten?

U heeft vast (nog) geen kinderen. Geniet van uw vrijheid, u ziet wat u te wachten staat! En u weet nu ook waarom u uw eigen moeder op de tweede zondag in mei extra in het zonnetje moet zetten…

1-4 punten?

Net moeder geworden? Gefeliciteerd. Probeer het over een jaar of twee nog eens en u zult zien dat u in staat bent tot dingen die u nooit voor mogelijk had gehouden! Geniet van uw eerste moederdag!

5-7 punten?

U heeft al wat jaartjes ervaring als moeder. U kijkt vast vol verwachting uit naar de tweede zondag in mei. Geniet er maar van… en laat op deze dag het moederen maar een dagje aan anderen over…

8-9 punten?

Ja hoor, u bent een doorgewinterde moeder. U staat niet alleen klaar voor uw eigen kinderen, maar ook voor die van anderen en voor vrienden en familie. Des te meer reden om u op moederdag eens echt te laten verwennen. Veel plezier!

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen