Bedankjes in de praktijk


Op deze pagina vindt u de ervaringen van andere VanHarte-bezoekers met het weggeven van bedankjes na een kinderfeest. Wat waren de grote successen en voor welke blunders willen zij u behoeden?

Persoonlijk cd-tje

Sianne: “Als bedankje voor alle kinderen, die mijn dochters negende verjaardagsfeestje (disco/bbq-party) bezochten, hebben wij het volgende bedacht: Met de cd-brander en een downloadprogramma hebben wij een persoonlijkcd-tje gemaakt. Hierop stond een ingesproken bedankje van mijn dochter en 18 van haar favoriete nummers, die ook tijdens de disco werden gedraaid. Als voorkantje hadden wij een foto van mijn dochter ingescand en afgedrukt. Prijs per stuk is ongeveer f2,- . Afhankelijk van de leeftijd of het thema van het feest, kunnen de nummers op de cd natuurlijk worden aangepast.”

Doos als afscheidscadeau

Hennie: Geef gasten als afscheidscadeautje een leuke opbergdoos voor allerlei spulletjes. Werkwijze: Beplak schoenendozen (gratis te verkrijgen bij schoenenzaak) met grappig inpakpapier. Plak er eventueel een leuke naamsticker op. In de doos kun je eventueel nog snoep of een klein cadeautje doen (alleen een beplakte doos wordt meestal niet als echt ‘cadeautje’ gezien. Eenmaal thuis kunnen de kinderen er van alles in doen: knikkers, Pokémon-kaarten, of (ook handig voor moeders) allerlei losliggende kleine spulletjes van de kinderen.”

Slinkend cadeau

Ardiëlla: “Koop kleine cadeautjes, voor iedereen hetzelfde (bijvoorbeeld stempelstiften). Pak deze allemaal apart in. Pak 1 klein cadeautje nog eens in een extra papier. Dit pakketje wordt weer samen met een klein cadeautje ingepakt enz. enz. Dus het pak wordt steeds groter. Net zolang doorgaan tot elk cadeautje erbij verpakt zit.

De kinderen gaan allemaal in een kring zitten. De muziek begint en het cadeau gaat van hand tot hand. Zodra de muziek stopt, mag het kind dat het cadeau vast heeft, een papier van het cadeau halen en het kleine cadeautje vasthouden. De muziek gaat weer verder en het pak ook. Het kind dat al een cadeau heeft, wordt overgeslagen. Als iedereen uiteindelijk een cadeautje in handen heeft, mogen ze het allemaal tegelijk uitpakken.”

Bordje vol

Annet: “Koop leuke plastic bordjes. Hierop legt u wat lekkers of een ander presentje. Wij hadden ook nog een stickertje geplakt op het bordje met het thema van het feest (Kabouter Plop). Hieromheen bindt u folie met een mooie strik.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen