Babynamen in de praktijk


Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

Verschillende voorletters

Ellis: “Een naam bedenken, waar je kind het hele leven mee moet doen, is ontzettend lastig. Wij hebben drie kinderen, dus stonden wij ook evenzoveel keer voor dit dilemma. Wij wilden in elk geval geen moeilijke buitenlandse namen, hoe mooi die ook kunnen klinken. We hebben drie zonen, en ze heten; Jeroen, Luuk en Chris. Deze hebben geen speciale betekenis, we vonden het gewoon mooie namen. We hebben er alleen wel op gelet dat de voornamen niet met dezelfde letter begon. Dus wij hebben geen problemen met bankafschriften enz.”

Betekenisvolle namen

Regina: “Toen ik pas in verwachting was van mijn eerste kindje (voor mijn man zijn derde kind) hebben we in een boekhandel een “Voornamenboek” gekocht. Wij zijn toen op zoek gegaan naar zowel een jongens als een meisjesnaam met een betekenis die bij ons zou passen, maar ook bij het kindje (althans dat hopen we). Als meisjesnaam zijn we uitgekomen op Aimée Adinda en voor een jongen hebben we gekozen voor Kevin Lorenzo. Wat de namen betekenen kunnen jullie in het voornamenboek opzoeken!”

Let op de uitspraak

Melina: “Let op hoe de naam in het Nederlands wordt uitgesproken, vooral bij Engels klinkende namen. We wilden onze zoon eerst Sean noemen, maar we waren bang dat vooral de oudere familieleden dit tot van alles zouden verbasteren. Nu is het Shane geworden, en ook dat geeft soms toch nog problemen. Andere voorbeelden : Brooke (broek), Blake (bleek), Casey (keesie).”

Voor- en achternaam

Eveline: “Het klinkt ook niet mooi als de laatste letter van de voornaam hetzelfde is als de eerste letter van de achternaam. Bijvoorbeeld Roel Lelieveld of Peter Ritsema. Of een lange achternaam met een korte voornaam of v.v.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen