De naam komt uit Rusland en de taart wordt al generaties lang bereid in de familie: Hanneke stuurde ons dit recept voor een heerlijke verjaardagstaart. Het gaat uit van een springvorm met een doorsnede van 24 cm.
Ingrediënten
115 gr margarine of boter
200 gr suiker
3 eieren
geraspte schil van twee goed geboende sinaasappelen
sap van 1 sinaasappel (kan je een van de geraspte voor gebruiken)
200 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr pure chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (een heteluchtoven 10% lager) en vet de springvorm goed in met boter
Klop de margarine of boter met de suiker helemaal schuimig en voeg een voor een de drie eierdooiers toe, ondertussen goed mixen.
Schep de sinaasappelrasp, meel en sap er heel voorzichtig door (niet met de mixer)
Klop de eiwitten stijf en schep dit er ook doorheen
Schep het beslag in de beboterde vorm en strijk het glad.
Bak de taart gaar in ongeveer 45 minuten.
Als de taart is afgekoeld, smelt dan de chocolade ‘au bain marie’ en giet deze over de taart; eventueel. met een mes gladstrijken.
Tips
U kunt de taart ook nog versieren met ‘roosjes’ van slagroom o.i.d.
Het smelten van chocolade gaat het makkelijkst in de magnetron