Natuurlijk heeft iedereen wel eens appeltaart gebakken. Maar u moet van ons aannemen dat geen enkele appeltaart zo lekker smaakt als deze VanHarte-appeltaart!
Ingrediënten
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram suiker
- 1 mespunt zout
- 250 gram boter (3/4 margerine en 1/4 roomboter)
- 1 kilo goudrenetten
- kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 0,5 zakje rozijnen
- sap van een halve citroen
- 0,5 pot abrikozenjam
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden (een heteluchtoven 10% lager)
- Meng het bakmeel, de suiker, het zout en de boter in de keukenmachine tot een samenhangend deeg.
- Schil de goudrenetten, snij ze in stevige stukken en meng ze met kaneel, citroensap, vanillesuiker en rozijnen.
- Vet een bakvorm van ca. 24 cm in met roomboter.
- Gebruik 3/4 van het deeg voor de bekleding van de bodem en de zijkant van de bakvorm.
- Maak van de rest van het deeg repen om een ruitmotief bovenop de appels te leggen.
- Zet de taart 1 uur en 1 kwartier in de oven, maar draai na 45 minuten de oven terug naar ca. 175 graden (een heteluchtoven 10% lager).
- Verwarm de abrikozenjam en voeg eventueel wat water toe om hem vloeibaarder te maken
- Bestrijk de nog warme taart dik met abrikozenjam.