Apart Afscheid: Handjes


Wie jarig is trakteert. Maar ook afscheid is een reden voor een traktatie. Bijvoorbeeld bij een verhuizing of wanneer uw peuter kleuter wordt en zijn vriendjes en vriendinnetjes op de peuterspeelzaal gedag moet zeggen. Originele gedagjes voor een onvergetelijk afscheid…

Handjes

Gedaghandjes Manon:

“Kopieer je hand een aantal keer op stevig (gekleurd) karton. Knip de handen uit en plak een (platte) lolly op de achterkant, zo dat de kinderen het stokje nog kunnen vasthouden. Nu kunnen ze je gedag zwaaien.”

Koekhandjes Els:

“Voor het afscheid van mijn dochter Rolien van het kinderdagverblijf heb ik samen met haar koekjes gebakken in de vorm van handjes.”

Snik, snik Marianne :

“Bij mijn dochter Inge heb ik bij haar afscheid van het kinderdagverlijf handjes uitgeknipt. Tussen de vingers een zakdoek geniet en op het handje geschreven. Snik, Snik, Ik zal je missen.”

Knijphandjes Esther:

“Toen mijn dochter Rinelle 4 jaar werd en de peuterspeelzaal verliet heb ik samen met haar haar handje in de vingerverf gezet en op een mooi kleurtje karton gedrukt. Daarna heb ik alle handjes uitgeknipt en nog een keer afgetekend en uitgeknipt op karton (de bij elkaar horende handjes moet u bij elkaar houden). Het blanco handje heb ik beschreven met de tekst “Zeg maar dag met je handje, zeg maar dag, dag, dag. Zeg maar dag met je handje, zeg maar dag. Rinelle is 4 jaar en verlaat Pippeloentje.” Daarna heb ik de beide handjes op een houten wasknijper vastgeplakt met houtlijm en er een zakje chips tussen geklemd.”

Hartig afscheid Claudia:

“Teken de omtrek van het handje van uw op verschillende kleuren karton. Op de kartonnen handjes schrijft u de boodschap en de naam van uw kind. Plak er een satéprikker achter en rijg hieraan kaas en worst.”

Popcornhandjes Brigitte:

“Koop bij de drogist plastic huishoudhandschoenen. Doe in elke vinger eerst een Smartie (of kauwgombal) als ‘nagel’ en vul hem daarna met popcorn (of Cornuco of Nibbit). Knoop de handschoen dicht met een gekleurd lintje en doe alle handjes bij elkaar in een mand. Tip: Je kunt er als extraatje een kaartje aan vastmaken in de vorm van een hand.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen