Angstaanjagende aankleding


Voor de aankleding van de ruimte voor een Halloween-feest gaat u allereerst van tevoren bij uzelf na wat mogelijk is. Hoeveel ruimte heeft u en wat wilt u uitgeven? Hou uw budget goed in de gaten. Voor u het weet, geeft u veel meer geld uit dan u eigenlijk van plan was. Mogelijkheden voor het versieren zijn er namelijk volop.

Om te beginnen maakt u de kamer natuurlijk heel donker. Alle ramen verduisteren, alle lichten uit. Plak op de glaasjes van waxinelichtjes spookjes of vleermuizen. Ook kunt u er oranje pompoentjes op maken. Laat één of twee spotjes branden. Deze kunt u zo richten dat het licht schijnt op een geraamte of een griezelig gezicht. Ook een discobal (zo’n bal met allemaal kleine spiegeltjes) kan een spannend effect geven. Hang ‘glow-in-the-dark’ sterren, planeten of geraamtes op.

Enge beesten

Bij kleinere kinderen is het misschien beter om de ruimte niet te donker te maken.

Versier de ruimte met vleermuizen, spinnen of maskers. Maak een spinnenweb van wollen draad en zet er spinnen in die van chenilledraad zijn gemaakt. Zet zeker in de vensterbank of net buiten de deur uitgeholde pompoenen met een lichtje er in. Een leuk knutselproject samen met uw kids.

Een ‘echt’ spook 

Maak uw eigen spook. Neem hiervoor een opgeblazen ballon, waarover u een wit sloop hangt. Kijk goed waar ogen en mond moeten zitten. Haal de ballon uit het sloop en knip de ogen en mond uit. Stop de ballon weer in het sloop en hang hem aan een touwtje op. U kunt in plaats van ogen en mond uitknippen ook ogen en een mond tekenen op het laken. Een extra griezelig effect krijgt u door in het sloop een lampje te maken. Dit kunt u ook heel goed door kinderen zelf laten maken.

Spookgeluiden

Maak een bandje met griezelige geluiden. In sommige bibliotheken kunt u cd’s lenen met geluiden er op.

Kant-en-klaar

Er zijn kant-en-klare slingers met pompoenen in de handel. Halloween is in Nederland langzaam maar zeker in opkomst. Elk jaar zijn er in oktober in meer winkels leuke Halloween-versieringen te koop. U moet ook zeker eens bij een tuincentrum gaan kijken. Hier vindt u echte pompoenen en namaakpompoenen in allerlei maten en vormen. Ook koopt u er heksjes, gemaakt van een klein pompoentje (als gezicht), om op te hangen of op een stok. Bent u een beetje handig, dan knutselt u ze natuurlijk lekker zelf in elkaar. De heksjes zijn ook heel leuk om als traktatie te gebruiken of na het feest mee naar huis te geven.

Griezeldis

Dek de tafel met zwart landbouwplastic. Leg hierop oranje servetten en bordjes. Versier glazen met pompoenen of vleermuizen die u uit plakplastic heeft geknipt. Ook kunt u de glazen (door de kinderen laten) versieren met glasverf.

Verkleden

Alle feestgangers kunnen verkleed komen. In principe kunnen ze zelf kiezen hoe. 

Alles dat met carnaval wordt gebruikt, is ook hier van toepassing. Alleen is het met Halloween wel de bedoeling dat alles griezelig is. Heksen, spoken, geraamtes of vleermuizen dus. Gebruik schmink voor een extra eng effect. Eenvoudiger is het om een masker te maken.

Griezelverhalen

Wat is er leuker dan ‘s avonds als het donker is, rond een knapperend kampvuur zitten en naar een goed griezelverhaal luisteren. Edo mailde ons vier zelfgeschreven, superspannende kampvuurverhalen:

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen