Achterstevorenfeest in de praktijk


Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.

Achterstevoren en binnenstebuiten

Sandra: “Wij hebben ook een achterstevoren binnenstebuitenfeest gegeven voor onze dochters zevende verjaardag. De kinderen waren er al op school mee bezig en hadden zich na de gymles binnenstebuiten aangekleed! Na een speurtocht waar ze de pijlen andersom moesten volgen, kwamen ze al meteen na school naar huis, waar we begonnen met frietjes eten.

Ze mochten daarna een spiegel (spiegeltegeltjes van de doe-het-zelfzaak) versieren met permanentstiften en glimmende stickertjes. Zo konden ze de uitnodiging goed lezen! Ze waren zo met het thema bezig dat ze zelf allerlei achterstevorenspelletjes verzonnen en we de cadeautjes helemaal waren vergeten. We hebben ze als laatste spel kunnen bewaren zodat we ook echt afsloten als een achterstevorenfeest. De kinderen hebben het er nog weken over gehad. Het was dus zeer geslaagd, mede dankzij jullie tips!”

Ook voor volwassenen

Karin: “Ik heb het feest voor volwassen gegeven. Dit leidde tot hilarische situaties! Zelf was ik verkleed als baby en gaf iedereen een cadeautje bij binnenkomst. Verder had ik via de computer muziek achterstevoren opgenomen en dit als quiz gepresenteerd. Viel enorm in de smaak. En degene met de minste punten wint natuurlijk!”

Geslaagd feest

Ineke: “Het Achterstevorenfeestje was geslaagd. We hebben het in maart gevierd voor onze dochter van zeven. De uitnodiging: ‘Zouden jullie op mijn feestje geweest willen zijn. Ik zou het hartstikke leuk hebben gevonden. Op 23 maart is het feestje de vorige dag al gevierd. Het feestje eindigt om 16.30 uur en begint om 12.30 uur.’ Iedereen kwam met zijn kleren achterstevoren en binnenstebuiten. Het weer viel tegen (zon), men wilde weinig drinken (veel), een masker maken vonden ze niet leuk en de spelletjes ook niet (dus wel). De feestgangers vertelden er de volgende dag nog over. Bedankt voor het leuke idee.”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen