Themabruiloften

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Het is misschien wat kort door de bocht, maar in grote lijnen zijn er twee soorten bruiloften. De bruiloftsfeesten met een thema en de traditionele bruiloft. In Nederland komt de traditionele bruiloft het meest voor, terwijl in een land als Amerika de themabruiloften zeer populair zijn.   
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Maar wat bedoelen we met een traditionele bruiloft? Bruid en bruidegom in traditionele bruidskleding. Een ceremonie in het gemeentehuis en/of de kerk. Receptie, diner en feest in de avond met een band. Bruidsparen met een andere culturele achtergrond, bijvoorbeeld Marokkaans, kiezen in de meeste gevallen uiteraard voor hun eigen tradities en gebruiken.

Bruiloftsfeesten met een thema worden wel georganiseerd in ons land. Naar VanHarte heeft kunnen nagaan echter nog vrij sporadisch. In Amerika, het land van oneindige mogelijkheden, zijn 'Theme Weddings' bijzonder populair. VanHarte wil zeker niet iedereen aan de themabruiloften hebben. Het belangrijkste is dat u kiest wat bij u past. Maar mocht u op zoek zijn naar een nieuwe invalshoek voor uw huwelijksfeest, dan willen wij u onze ideeën uiteraard niet ontzeggen. Ook uw eigen suggesties en ervaringen zijn bijzonder welkom.

Waarom een thema

Hiervoor zijn veel redenen aan te voeren. Het gekozen thema kan aansluiten op een hobby of passie van het bruidspaar. Een thema kan worden gebruikt om de verschillende bruiloftsuitingen eenzelfde 'look-and-feel' te geven. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de uitnodiging, het receptieboek, de bedankjes en website. Of misschien wilt u gewoon iets anders dan anders. Voor uzelf en voor uw bruiloftsgasten. Het is wel goed om u te bedenken dat een themabruiloft vaak extra werk en organisatie met zich meebrengt. VanHarte adviseert u om uw leveranciers en de ceremoniemanager zoveel mogelijk in de uitvoering te betrekken.

Hoe bedenkt u een thema?

U overweegt een thema-invulling voor uw bruiloft. Wat dit precies moet zijn, weet u nog niet. Hoe komt u op een bij u passend thema? VanHarte heeft een aantal categorieën geformuleerd. U vindt dit inspirerende overzicht in de tabel hieronder. Een aantal van de suggesties zijn al voor u uitgewerkt met voorbeelden of concrete tips. Het is wel belangrijk dat het thema dat u kiest, uw gasten ook zal aanspreken. Het is moeilijk om iedereen te plezieren en het is uw dag. Tegelijkertijd wilt u uw gasten natuurlijk wel laten delen in deze bijzondere gebeurtenis. Hoe meer persoonsgebonden uw thema, hoe meer dit facet een rol speelt. 

 

Categorie Thema-idee
Dagelijks leven Uw werk (indien u als bruidspaar eenzelfde professionele achtergrond hebt)
Uw hobbies
De seizoenen Zomer
Herfst
Winter
Lente
Speciale feestdagen Kerst
Oud en Nieuw
Valentijnsdag
Halloween
Carnaval
Natuur Strand / Zee / Water
Bloemen
Regenboog
Vlinders
Dieren
Sprookjes Assepoester
Tijdperiodes
Romeinse bruiloft
Middeleeuwen
Gouden eeuw
1920-er jaren
1950-er jaren
1960-er jaren
1970-er jaren
1980-er jaren

Science Fiction

Muziekstijlen Country & Western
Rock & Roll
Punk
Disco
Favoriete landen of culturen Bijv.Spanje, Frankrijk, ItaliŽ, USA, Indianen
Diversen, Fun Hollywood
Gangsters
James Bond
Harten
Ballonnen
Kleuren
Familiehistorie


Het thema is gekozen, wat nu?

VanHarte adviseert u om te starten met research. Het ene thema vergt meer research dan het andere. Indien u voor een bepaalde historische periode hebt gekozen, wilt u zich onder meer verdiepen in de kleding en gerechten en dranken uit die tijd. Kiest u voor een bepaald land of een specifieke cultuur, dan verdiept u zich bijvoorbeeld in relevante muziek en huwelijkstradities. Bij een bloemenbruiloft achterhaalt u de historische betekenissen van diverse bloemen. Hoe diep u gaat met uw onderzoek, bepaalt u uiteraard helemaal zelf. De bibliotheek, boekhandel en internet kunnen uw research ondersteunen. Bookmark onze site als u dit al niet heeft gedaan. Wij verzamelen continu nieuwe informatie voor u. Ook over diverse themabruiloften. 

Op basis van uw research en persoonlijke voorkeur, beslist u hoever u het gekozen thema doorvoert in uw bruiloft. Welke aspecten kunt u in overweging nemen? VanHarte helpt u met de volgende checklist: 

 • Lokatie
 • Catering, eten en drinken
 • Kleding voor bruidspaar en bruidspersoneel
 • Gasten betrekken bij thema
 • Het briefen van de ambtenaar van de Burgerlijke Stand en/of geestelijke
 • Muziek
 • Vervoer
 • Taart
 • Bloemen (boeket, decoratie, corsages)
 • Bruiloftsuitingen (drukwerk, receptieboek, website)
 • Bedankjes
 • Fotografie / video


VanHarte wenst u veel succes en plezier toe met de voorbereiding van uw themabruiloft. Moge het een bijzondere en bij u passende feestdag worden!

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder