Kabouterfeest in de praktijk

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Niets is zo leerzaam als de praktijk, en VanHarte vindt dat iedereen mag profiteren van de ervaringen van andere bezoekers. Zo helpen we elkaar een handje! Op deze pagina vindt u daarom alle relevante praktijkverhalen die tot nu toe zijn ingezonden.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Plopperdeplop

Désirée : "Ik heb voor mijn zoontje Jesse die drie werd een 'kabouter Plopfeest' georganiseerd. Als uitgangspunt gebruikte ik een leuke foto van Jesse met zijn plopmuts op. Deze bewerkte ik op de computer, waarna ik er er ronde uitnodigingen van maakte. Deze plakte ik op een cd. Verder liet ik bij de bakker een taart maken waar ze van eetbaar papier de uitnodiging opmaakte.

De traktatie

Als traktaties haalde ik van internet afbeeldingen van kabouter Kwebbel en kabouter Plop. Deze knipte ik uit, plakte ik op plastic bekertjes, spekjes erin, rood servetje eromheen met een elastiekje en het zag er geweldig uit! We zetten ze allemaal in een duwkarretje in de vorm van een lieveheersbeestje.

 

De aankleding
Ik maakte zelf vlaggetjes voor aan cocktailprikkertjes door de foto te verkleinen op de pc en deze in een gekleurd rechthoekje te zetten, met aan de andere kant: 'hoera jesse 3 jaar.' Ik printte deze op stickervellen, knipte ze uit en plakte ze om het prikkertje. Het is ook een leuk idee om kinderen zelf te laten kleuren op stickerpapier en dat uit te knippen en om het prikkertje te plakken.

In huis hingen overal rode ballonnen en de overgebleven Plops en Kwebbels plakten we (laag voor de kleintjes) op de deuren en ballonnen. Tevens printte ik leuke paddestoelhuisjes met ook 'hoera jesse 3 jaar' erop. Ook die plakten we op!

Mijn eigen kinderen waren verkleed met een heus kabouter Plop-pak en rode wangen en neusje en natuurlijk een Plopmuts. Alle kindjes mochten als ze wilden een plopmuts (of kerstpuntmuts) op en het was een groot succes! De kindjes kregen plopkoeken en plopmelk om het feest compleet te maken."

Kabouters

Elisa : "Ik heb een kabouterfeest georganiseerd voor de vijfde verjaardag van m'n dochtertje. Muziek en de videofilm van kabouter Plop mogen natuurlijk op zo'n feestje niet ontbreken. Wij hadden geen gebak, maar petitfourtjes (kaboutergebakjes). Als traktatie kun je bij de banketbakker kabouter Plopjes laten maken van eiwitschuim. Ook vinden kleuters het leuk om een kabouterspeurtocht te doen met een knapzakje op de schouder (rode zakdoek, bamboestok en kleine etenswaren)."

Kabouterpret

Carin : "Toen onze dochter Chantal vijf jaar werd, heb ik ook een kabouterfeest gegeven.
We hebben van Krimpie Dimpie een hanger gemaakt. Ik had ze van tevoren getekend, zodat de kinderen ze enkel hoefden in te kleuren. Het krimpen in de oven is zo gebeurd en ze vonden het net toveren. Zo hebben ze ook meteen iets leuks mee naar huis.

Daarna een stoelendans: knuffels van verschillende dieren in het midden van de kabouterkring. Een kabouterliedje speelt en als het stopt moeten de kabouters snel voor de dieren zorgen. Diegene die geen dier heeft, is af. Hij/zij mag één van de knuffels uitzoeken en daarmee op de bank gaan zitten. Het spel gaat door tot 1 kabouter over is."

Nog meer kabouters

Pauline: "Buiten aan de deur komt een grote paddestoel met ons huisnummer bij het deurtje en welkom erop. Na binnenkomst kan iedereen aan tafel om een stukje taart te versieren met o.a. slagroom en mini-paddestoeltjes. Na het spelenderwijs uitpakken van de cadeautjes gaan we een kaboutermuts maken. Van tevoren zijn er al grote kartonnen puntmutsen gemaakt. Deze worden versierd met glitters, stickertjes, stiften enz. Als de muts klaar is, nieten we er een 'echte' baard aan vast (vorm van witte stof gemaakt en beplakt met watten).

Daarna doen we nog verschillende spelletjes, zoals geblinddoekt een neus bij een grote kabouter op de goede plaats proberen te plakken. En we eten kabouterpatatjes (mini-frites) en kabouterfrikadelletjes. Aan eind van het feestje worden alle kinderen nog geschminkt als kabouters en gaan de mutsen weer op. Ze krijgen dan een lampionnetje en zo gaan we iedereen naar huis brengen. Het leukste is het natuurlijk als het al donker is!"


 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
Themafeestjes voor Ukkies

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder