Peuterfeesten

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Natuurlijk wilt u een spetterend peuterfeest voor uw jarige ukkie organiseren. Maar doet u de jarige job een plezier met twaalf leeftijdsgenootjes en een overvol spelletjesprogramma? Voor uw ukkie is alles toch al nieuw en spannend: de slingers, de cadeaus en de extra aandacht. En bent u zelf wel bestand tegen een groep jengelende peuters en een jarige job in tranen?    
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


VanHarte Tip Top Tien voor Peuterfeesten

(tien gouden tips voor gezellig feesten met ukkies) 

1. Lees en bookmark deze site

U zult vele pagina's op VanHarte vinden over dit onderwerp. Daarnaast heeft het VanHarte FeestForum een speciale rubriek over Peuterfeesten. Kom regelmatig langs om te zien wat feestend Nederland zoal bezighoudt.

2. Met of zonder ouders? 

Met de ouders erbij heeft u minder omkijken naar de kinderen. Sommige kinderen kunnen ook nog moeilijk zonder hun moeder of vader. U heeft dan wel extra werk aan de volwassen visite: koffie, praatjes etc. Zonder ouders kunt u uw volledige aandacht op de kinderen richten en hebben pa en ma ook even een uurtje vrij (zie de ervaring van Gertrude). Zijn de ouders erbij probeer ze dan te betrekken in een spel. Het is leuk om in plaats van stoelendans een schotendans te doen waarbij de kinderen naar behoefte de schoot van hun eigen vader of moeder weer op kunnen zoeken. Ouders kunnen ook meedoen met tekenen, kleien, dansen en zingen. Ze kunnen zichzelf laten schminken door de kinderen. Succes verzekerd!

3. Hou het kort, vooral als u kinderen zonder hun ouders uitnodigt.

Een uurtje is meer dan genoeg voor kleine kinderen. Als de ouders erbij zijn of de familie komt ook langs kan het langer. Regel het dan zo dat de speelkameraadjes op 'fitte tijden' van het feestvarken aanwezig zijn. Laat het feestvarken gewoon een tuk doen op de gebruikelijke tijd. Daar heeft hij/zij alleen maar profijt van. 

4. Hou het klein en simpel

Nodig niet te veel kinderen uit. Eigenlijk is twee of drie al meer dan uw ukkie kan behappen. Is het gebruikelijk dat de familie komt, dan is dit ook gezellig natuurlijk. Regel vooral niet teveel en laat de kleine lekker jarig zijn. Kom niet met een uitgebreid activiteitenprogramma. Een grote stapel (veilig) speelgoed is voldoende. Berg speelgoed waar uw kind erg aan is gehecht op! Bewaar de nieuwe cadeautjes of althans een deel ervan. Dan kan uw kind daarna nog lekker met het nieuwe speelgoed spelen. 

5. Hou het veilig 

Zorg voor een ruimte die veilig is voor de feestvierders en voor uw huisraad. Denk aan de huisdieren! 

6. Kies bekende spelletjes 

Wilt u toch graag spelletjes doen, vraag de juf van het kinderdagverblijf of van de peuterspeelzaal welke spelletjes de kinderen kennen en leuk vinden. Dit wordt lastiger als de kindjes niet bij elkaar in de 'klas' zitten. U kunt ook kiezen voor een poppenkastvoorstelling waarbij de kinderen door meezingen actief betrokken worden. Zie wat uw eigen peuter leuk vindt als leidraad voor de dingen die leeftijdsgenootjes leuk vinden. Hou er rekening mee dat kleine kinderen soms alleen maar bij vader of moeder willen zitten. Geef deze vader of moeder een feesthoedje, misschien vindt de kleine gast dit zo grappig dat hij/zij langzaam een beetje mee gaat doen. Zo niet, de uk vindt het ook leuk om lekker rond te kijken.

7. Doe het nooit alleen 

Moet één van de feestvierders plassen of worden verschoond, dan zit de rest niet zonder toezicht. 

8. Zorg voor een leuk muziekje

De meeste peuters houden van leuke kinderliedjes en vinden het leuk om even te dansen. Je kan ze ook mee laten doen met een trommel, fluit of rammelaar.

9. Pas op met ballonnen 

Ze zijn superfeestelijk, maar sommige kinderen zijn er echt bang voor. Ze maken namelijk erg veel herrie als ze knallen. Hangt u ballonnen op, ruim de resten van kapotte ballonnen dan direct op. Kinderen kunnen de stukken in hun mond stoppen, met alle gevolgen van dien.

10. Blijf opgewekt en ontspannen 

Geniet van het moment, u bent goed voorbereid. 

Feestartikelen helpen om er echt een feest van te maken. Bij de celebrationbox kunt u leuke ideeën daarvoor opdoen:


 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder