Spelletjes

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Een babyshower bestaat grotendeels uit spelletjes. Hieronder een greep uit de mogelijkheden. Kent u nog leuke 'babyspelletjes'? Vertel het ons!

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Babyshowerspelletjes

Marijke : "Voor een aantal aanstaande moeders in mijn omgeving heeft een Amerikaanse vriendin babyshowers georganiseerd. Een enorm succes! We deden de volgende spelletjes:

  • Een aantal vrouwen nam een eigen babyfoto mee. Wie van de meeste foto's kon raden wie erop stond, kreeg een presentje.
  • We kregen allemaal een lang stuk draad en moesten daarmee proberen in te schatten hoe dik precies de a.s. moeder was. Daarna ging iemand met een meetlint de touwtjes langs en tot slot bij de aanstaande moeder. Degene die het dichtst bij de 'omvang' zat, kreeg een presentje.
  • Ook kreeg de a.s moeder een mapje met wensen, tips en dergelijke die later werd aangevuld met de foto's van die avond.

Baby-Triviant

Yessica: "Je kan ook een spelletje Triviant doen met babyvragen, zoals 'vanaf hoeveel maanden slaapt een baby door', of 'vanaf hoeveel maanden mag je vlees en vis gaan geven'."

Speensnoep happen?

Marcella: "Ik weet nog een paar spelletjes voor een babyshower:

  • Hoe snel kun je geblinddoekt een luier om doen bij een pop?
  • Beeld dingen uit die te maken hebben met baby's. Heeft de hoofdgast het goed, dan mag zij een cadeau pakken uit de mand!
  • In plaats van koekhappen, speensnoep happen."

Quiz 

Een quiz met woorden die met baby's te maken hebben.

Poepluier ruiken

Smelt in elke luier een andere candybar (MARS, Snickers etc) en raadt welke het is.

Wie is wie?

Laat iedereen een eigen babyfoto meebrengen. Deze worden verzameld en op de achterkant genummerd. De foto's gaan de kring rond en de gasten moeten opschrijven bij wie elke foto hoort. Wie de meeste goede antwoorden heeft, krijgt een prijsje.

Raad je kaartje

De gasten spelden elkaar een kaartje op hun rug. Met 'ja en nee'-vragen moet iedereen erachter zien te komen wat op zijn eigen kaartje staat. Dit is een leuk spel om mee te beginnen. Een echte ijsbreker. Wie het eerst raadt wat er op zijn rug staat, krijgt een prijsje.

Een hapje voor...

Iedereen krijgt een papieren bordje, plastic lepeltje en een potlood. Op het papieren bordje tekent iedereen zeven rondjes. Er worden potjes babyvoeding zonder label doorgegeven. Vooraf zijn de potjes genummerd en is een lijst gemaakt van de verschillende smaken die bij de nummers horen. Iedereen lepelt in elk rondje een andere smaak babyvoeding. Vervolgens moet iedereen proeven en onder het rondje schrijven welke smaak babyvoeding het is. Wie de meeste smaken goed heeft geraden, krijgt een prijsje.

Dik, dikker, dikst

Om de beurt mogen de gasten een stuk van een bol wol of een rol toiletpapier afknippen. De bedoeling is dat dit stuk precies om de buik van de zwangere past. Wie er het dichtst bij zit, wint een prijsje.

Baby-Pictionary

De gasten worden in twee groepen verdeeld en er wordt Pictionary gespeeld. Alle opdrachten hebben iets met baby's te maken.

Babybier

Een spelletje voor een shower met paren. De mannen krijgen een babyflesje met bier. Wie heeft dit het snelst leeg?

Voelen maar

Geef een doos door babyspulletjes erin (veiligheidsspeld, luier, speentje, dat soort zaken). Raadt zonder te kijken wat er in zit. 

Luier wegen

Geef een luier door waarin vloeistof is gegoten. Wie raadt hoeveel vloeistof het is?

 

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
  • Lisette: "Op deze site vind je nog veel meer spelletjes voor bij een babyshower." (red. Engelstalig)
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder