Babynamen in de praktijk

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Niets is leerzamer dan uw eigen ervaringen. Op de tweede plaats komen de ervaringen van een ander. Op deze pagina verzamelen we bloopers, succesverhalen en al het andere dat het publiceren waard is. Uw verhalen horen we daarom graag!

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Verschillende voorletters

Ellis: "Een naam bedenken, waar je kind het hele leven mee moet doen, is ontzettend lastig. Wij hebben drie kinderen, dus stonden wij ook evenzoveel keer voor dit dilemma. Wij wilden in elk geval geen moeilijke buitenlandse namen, hoe mooi die ook kunnen klinken. We hebben drie zonen, en ze heten; Jeroen, Luuk en Chris. Deze hebben geen speciale betekenis, we vonden het gewoon mooie namen. We hebben er alleen wel op gelet dat de voornamen niet met dezelfde letter begon. Dus wij hebben geen problemen met bankafschriften enz."

Betekenisvolle namen

Regina: "Toen ik pas in verwachting was van mijn eerste kindje (voor mijn man zijn derde kind) hebben we in een boekhandel een "Voornamenboek" gekocht. Wij zijn toen op zoek gegaan naar zowel een jongens als een meisjesnaam met een betekenis die bij ons zou passen, maar ook bij het kindje (althans dat hopen we). Als meisjesnaam zijn we uitgekomen op Aimée Adinda en voor een jongen hebben we gekozen voor Kevin Lorenzo. Wat de namen betekenen kunnen jullie in het voornamenboek opzoeken!"

Let op de uitspraak

Melina: "Let op hoe de naam in het Nederlands wordt uitgesproken, vooral bij Engels klinkende namen. We wilden onze zoon eerst Sean noemen, maar we waren bang dat vooral de oudere familieleden dit tot van alles zouden verbasteren. Nu is het Shane geworden, en ook dat geeft soms toch nog problemen. Andere voorbeelden : Brooke (broek), Blake (bleek), Casey (keesie)."

Voor- en achternaam

Eveline: "Het klinkt ook niet mooi als de laatste letter van de voornaam hetzelfde is als de eerste letter van de achternaam. Bijvoorbeeld Roel Lelieveld of Peter Ritsema. Of een lange achternaam met een korte voornaam of v.v."

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
Namenboekjes zijn in elke boekhandel volop te koop. Ook op het internet duiken de 'namenvinders' regelmatig op:
  • Op de site van het Meertens Instituut is alles te vinden wat u ooit heeft willen weten over voornamen. Van wettelijke regels, populariteit van namen, praktische tips tot de geschiedenis van naamgeving. Een absolute aanrader!
  • De naam zegt het al: op kindernamen.nl staan ruim 10.000 kindernamen. Ook kunt u hier een gratis e-mailadres aanvragen voor uw baby.
  • Wilt u weten hoe vaak de naam voorkomt die u voor uw toekomstige spruit heeft bedacht, kijk dan op de site van Spaarbeleg. Hier wordt bijgehouden welke namen er de afgelopen 2 jaar aan kinderen zijn gegeven. Ook kunt u hier zoeken naar namen die met een bepaalde letter beginnen, weinig voorkomen, kort of lang zijn. Origineel!
  • Ook Babynamer(Engelstalig).
  • Op Kabalarians vindt u de betekenis van bijna elke naam achterhalen (Engelstalig)
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder