Originele uitnodigingen

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Of u nu een themafeestje organiseert of niet, het is altijd leuk om wat extra aandacht te besteden aan de uitnodiging.

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Of zoals Ruurd ons mailde: "Natuurlijk maken we de uitnodigingen zelf. Het is een knutseluurtje van onschatbare waarde. Je bent samen met je kind (dat ene bijna jarige kind), voor dat kind bezig. We maken van het knutselwerkje een uitnodiging die specifiek iets van dat kind weergeeft. Onze zoon is bijvoorbeeld een periode stapelgek van schildpadden geweest. De uitnodiging was dan ook in de vorm van een schildpad. Zo kunt u bij uw kind ook vast wel iets bedenken."

Algemene tips

  • Ontwerp een leuke uitnodiging op de computer met één van de vele printstudio's. 
  • Blaas een ballon een stukje op en schrijf de uitnodiging erop met een watervaste viltstift, leeg laten lopen en in een envelop. Let op, sommige watervaste viltstiften lopen uit...
  • Schrijf de uitnodiging op een klein papiertje dat u opgevouwen in een feestelijk versierd luciferdoosje stopt.
  • Teken de omtrek van de hand of voet van de jarige op gekleurd papier, knip de omtrek uit en schrijf er de uitnodiging op.
  • Schrijf de uitnodiging op de achterkant van een leuke foto van uw kind.
  • Doe kant-en-klare uitnodigingen in een envelop met wat confetti.
  • Koop goedkope kleine puzzeltjes en schrijf de uitnodiging op de achterkant. Stop de stukjes in een feestelijke envelop.
  • Spreek uw uitnodiging in op een cd of cassettebandje en omlijst dit met geluiden en liedjes die bij het (thema)feest passen. Kijk voor een voorbeeld bij het Griezelgruizelfeest van Karin.

Zelf kaarten maken

Wist u dat er ontelbaar veel technieken bestaan om zelf kaarten te maken? Van embossing tot stempelen en ornare. CreaSyl weet hier alles van. Zij heeft bij VanHarte daarom haar eigen rubriek, waarin zij u voorbeelden geeft van zelfgemaakt uitnodigingen. Met uitgebreide werkbeschrijving!

Ook op de kaartensite van Allet vindt u prachtige ontwerpen. Op de homepage van de mailinglist 'Kaarten Maken' vindt u voorbeelden en technieken van de leden (tip: zet uw geluidsboxen uit voordat u begint).

Knallende uitnodiging

Christine: "Wij hebben ballonnen in de vorm van een hart gevuld met confetti (via een trechter naar binnen laten gaan). En de uitnodiging (gemaakt op de computer van gewoon papier) opgerold ook in de ballon gestopt. De ballon dichtgeknoopt en er met cadeaulint een kaartje aangehangen met de naam van de genodigde erop. Om te weten hoe laat en waar het feestje was moet men dus de ballon kapot prikken! Zelfs de juffrouw op school had dit nog nooit gezien."

Helemaal zelf

José: "Toen onze dochter 6 werd, heeft zij een feestelijke tekening gemaakt en daarop zelf geschreven 'uitnodiging'. Deze tekening heb ik ingescand op de computer en vervolgens in een verkleind formaat uitgeprint (dubbel kaart-formaat). Zelf heeft ze daarna nog op de computer de uitnodigingstekst getypt (met alle foutjes voor lief nemend) en die hebben we in de uitnodiging geplakt. Je krijgt daarmee een leuke, persoonlijke en zelfbedachte uitnodiging. We hebben daarna zelf voor postbode gespeeld.De reacties erop waren uitermate positief."

 

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder