Tip Top Tien voor Traktaties

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Voordat u vol enthousiasme begint te knutselen en plakken, zou u echt even onze tip top tien moeten doorlezen. Het kan u veel ellende besparen!  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


VanHarte Tip Top Tien voor Traktaties

(tien gouden tips voor traktaties waar iedereen blij mee is)

1. Lees en bookmark deze site

2. Begin op tijd

Bedenk een week of drie weken van tevoren wat u wilt. Zo heeft u tijd genoeg om de ingrediënten bij elkaar te zoeken, te overleggen met de leerkracht en natuurlijk met uw kind. U heeft zo ook voldoende tijd om de traktaties samen met uw kind te maken. Wel zo leuk!

3. Overleg met de leerkracht

Voorkom problemen. Gesmolten ijs omdat kinderen pas aan het eind van de ochtend mogen trakteren, boze blikken van andere ouders omdat hun kinderen onder de chocola thuiskwamen... Het is allemaal te voorkomen met een goede voorbereiding en overleg. Denk onder meer aan de volgende punten:

  • Wat zijn de regels op school, mag snoep of ijs?
  • Wanneer wordt er getrakteerd? Soms zijn er meer kinderen tegelijk jarig of zijn er andere festiviteiten op school. Dan is het wellicht een idee om het trakteren een dagje uit te stellen of te vervroegen.
  • Mag u er bij zijn? Vooral in lagere klassen worden verjaardagen uitgebreid gevierd en mogen ouders hierbij aanwezig zijn. Vergeet dan uw fototoestel niet!
  • Hoeveel kinderen zitten er in de groep? Bij hoeveel leerkrachten gaat uw kind langs?
  • Zijn er kinderen met allergieën of kinderen die bepaalde dingen niet mogen eten?

4. Sluit aan bij het themafeest

Natuurlijk hoeft het niet, maar het is wel leuk. Voor uw gemak hebben we bij een aantal traktaties verwijzingen opgenomen naar de bijbehorende themafeestjes en andersom.

5. Overdrijf niet

Laat u er niet toe verleiden groter, meer, duurder uit te willen pakken dan de buurvrouw. Het is niet nodig! Vaak vinden kinderen eenvoudige traktaties waar ze later nog iets mee kunnen, ook veel leuker dan een enorme zak snoep. Kijk maar eens in de rubrieken Niet eetbaar, toch lekker en Verrassend Fruit. U doet er zeker de ouders en leerkracht een plezier mee.

6. Gebruik uw fantasie

Het is heus niet leuk om dertig keer een zakje chips te krijgen. Er zijn volop ideeën voor andere traktaties. Wij hebben er op deze site al meer dan 200 verzameld. Stuk voor stuk in de praktijk uitgetest en goed bevonden. Daarbij wordt chips vaak gebruikt als 'gezond' alternatief voor snoep. Vreemd, zeker als u weet hoeveel zout en vet er in chips zit. Leuke en lekkere traktaties hoeven ook niet per definitie duur en ongezond te zijn.

7. Maak foto's

Fotografeer uw trotse jarige job met een schaal of mand zelfgemaakte traktaties. Leuk voor later! Of fotografeer ook het in elkaar knutselen van de trakaties. En vergeet zeker uw toestel (en een extra rolletje) niet wanneer u bij het uitdelen aanwezig mag zijn.

8. Probeer uw traktatie uit

Probeer voor u alles in huis haalt de gekozen traktatie uit. Werkt het echt, is het te doen (ook als u er 30 moet maken?). Wat kunt u van tevoren klaar maken? Wellicht kunt u iets invriezen? Zeker bij geboortetraktaties is dit een overweging waard.

9. Leer van de ervaringen van anderen

Vraag bij andere ouders naar succesvolle trakaties. Blader onze traktatiepagina's door en lees zeker ook de de algemene traktatietips die we van bezoekers ontvingen.

10. Geniet en ontspan u

Heeft u al deze punten overdacht en uitgevoerd, dan hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. Veel plezier met het maken van de trakaties!

 

TIP: Hulp nodig bij het feestje? Kijk eens in het VanHarte FeestRegister...

VanHarte FeestRegister (kids)

 

 

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder