Alleen eten is niet voldoende. De keel moet ook gesmeerd worden met vloeibaar lekkers tussen de bedrijven door. We verzamelden de volgende recepten voor u.

 

Kerstkoffie en -thee

Zoek in de koffieschappen van de supermarkt of in de koffiespeciaalzaak naar feestelijke koffiesoorten. Allerlei lekkere smaakjes zijn verkrijgbaar. Voor koffie met alcohol na het eten of een speciale thee, probeert u één van de volgende recepten:

 

Capuccino met honing en likeur

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1,5 dl koffieroom
  • 1 theelepel cacao
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels Creme de Cacao
  • 4 kopjes espresso
  • 1 eetlepel suiker
  •  

     

    In kleine steelpan de koffieroom, honing, cacao, Creme de Cacao en cognac al roerend door en door heet laten worden. Koffie zetten en de slagroom met suiker stijfkloppen. Koffieroommengsel en espresso over koffiebekers of glazen verdelen. Slagroom erop scheppen en met wat cacao bestuiven. Direct serveren.

     

    Chocolate mint

    Benodigheden voor 6 personen:

  • 6 zakjes pepermuntthee
  • 6 koppen melk (1,2 liter)
  • 6 eetlepels chocolademelkpoeder
  •  

     

    In een pan de theezakjes plaatsen. De melk erover gieten en verhitten tot net onder het kookpunt. Verwijder de theezakjes. Doe in iedere kop een eetlepel chocolademelkpoeder. Giet het melk-pepermunt mengsel eroverheen. Serveren met een vers muntblaadje.

     

     

    Proost! Op uw gezondheid.

     

    (Dit recept is afkomstig van een Engelse site boordevol informatie over thee.)

     

    Meer Kerstdranken >> 1 2 3 4