Alleen eten is niet voldoende. De keel moet ook gesmeerd worden met vloeibaar lekkers tussen de bedrijven door. We verzamelden de volgende recepten voor u.
Buitenlandse kerstdrank
In Amerika wordt rondom de feestdagen van Egg Nog gesnoept. De wortels van deze drank blijken in Europa te liggen en er zijn inmiddels veel varianten. Met en zonder alcohol. Hieronder een recept mét:
Rich Egg Nog
Benodigdheden voor 8 personen:
- 6 grote eieren
- ¾ kop suiker
- 1 ½ kop cognac
- ½ kop rum
- 4 koppen melk
- 4 koppen slagroom
- ½ kop glazuursuiker
- nootmuskaat ter decoratie
Scheid de dooiers van het eiwit. Mix de dooiers terwijl u tegelijkertijd de suiker toevoegt. Doe dit totdat u een licht goudkleurig mengsel hebt. Voeg nu langzaam de cognac en rum toe. Mix de melk door het mengsel en de helft van de slagroom. Zet apart tot vlak voordat u het serveert. Klop het eiwit totdat het stijf is en schep het voorzichtig door het egg nog mengsel. Klop de overgebleven slagroom en suiker totdat het dik is. Vul glazen met egg nog, geklopte slagroom erbovenop en een beetje nootmuskaat.
Proost! Op uw gezondheid.