Alleen eten is niet voldoende. De keel moet ook gesmeerd worden met vloeibaar lekkers tussen de bedrijven door. We verzamelden de volgende recepten voor u.

 

Alcoholische versnaperingen

Informeer bij uw gasten wat ze graag drinken en zorg voor een voorraad wijn en sterke drank. Voor de wijn laat u zich adviseren door uw slijter of leest u de wijnadviezen bij de recepten voor uw Kerstgerechten. Na een boswandeling is bisschopswijn of glühwein een heerlijk drankje. En heel eenvoudig te maken:

 

Bisschopswijn

Benodigdheden:

  • 4 dl water
  • schil van een halve citroen (zonder wit)
  • 2 kaneelstokjes
  • 6 kruidnagels
  • 10 eetlepels suiker
  • 1 wijnglas cognac
  • ¾ liter rode wijn
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 wijnglas rode port
  • nootmuskaat
  • schijfjes appel
  •  

     

    Verwarm eerst het water met de schil, de kaneelstokjes en de kruidnagels, totdat het bijna kookt. Voeg dan de suiker en de cognac toe. Giet dit mengsel door een zeef in een kom. Voeg de rode wijn toe. Laat het op een zacht pitje langzaam weer warm worden. Strooi het kaneelpoeder over de drank en giet de port erbij. Voor het opdienen de nootmuskaat in de glazen raspen. Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes appel toe.

     

    Glühwein

    Benodigdheden:

  • 1 citroen met daarin 6 kruidnagels gestoken
  • 2 kaneelstokjes
  • 85 gram bruine suiker
  • 1 wijnglas cognac
  • ¾ liter roden wijn
  •  

     

    Verwarm de wijn en voeg de suiker, de kaneelstokjes en de citroen met kruidnagel toe. Niet laten koken! Na ongeveer 10 minuten van het vuur nemen en de cognac toevoegen.

     

    Proost! Op uw gezondheid.

     

    Meer Kerstdranken >> 1 2 3 4