Wat wil moeder??

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Moederdag begint vanzelfsprekend traditioneel met een heerlijk ontbijt op bed. Pa en de kids sluipen 's ochtends vroeg de trap af en maken moeders favoriete hapjes en drankjes. Het dienblad wordt opgesierd met een groot, vrolijk servet, een vaasje met een paar (zelfgeplukte) bloemetjes en haar favoriete tijdschrift. De kleintjes overhandigen de cadeautjes die ze op school voor mama maakten en zeggen hun moederdagversje op.

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Hoe de rest van de dag eruit zal zien, hangt helemaal af van de smaak van de moeder in kwestie. Er is echter 1 gouden regel: ze hoeft vandaag niets te doen! Wilt u helemaal zeker zijn van een 'moederdag op maat'? Leg moeder dan een week van tevoren deze 'wensenlijst' voor. Zodat u precies weet wat voor haar de ultieme moederdag is.

Bloemrijk

Maar u kunt het natuurlijk ook een totale verrassing laten blijven. Zet moeder bijvoorbeeld eens helemaal in de bloemetjes. Verzin allerlei activiteiten met bloemen. Het hoeven natuurlijk niet allemaal echte te zijn, maar begin de dag met een mooi bos echte bloemen. Maak papieren bloemen (de kinderen kunnen dit doen) met op elke bloem een wens. Geef moeder deze bloemen, zet ze in een vaas en moeder kan hier nog lang van nagenieten.Dek de tafel met bloemen. Echte, maar ook getekende, op een placemat, op een menukaartje, bij een mooi gedicht. Maak een spel met bloemen.

Uit het oog...niet uit het hart

Natuurlijk worden ook moeders die ver weg wonen niet vergeten. Stel een persoonlijk pakketje voor haar samen en verstuur het ruim op tijd. De ijdeltuit geeft u verzorgingsproducten en een bon voor een saunabezoek, de boekenwurm een stapel tijdschriften met een abonnement op één ervan. U kunt ook een enorm boeket bloemen laten bezorgen of een wijnpakket met een uitnodiging voor een proeverij.

En is uw moeder een beetje thuis op internet, dan maakt u een website met foto's van alle kinderen, kleinkinderen, huisdieren en al het andere dat haar dierbaar is. Laat iedereen een mooie boodschap schrijven en plaats deze bij de foto's. De URL van deze persoonlijke groet verstuurt u op een mooie ansichtkaart, als kaartje aan een bos bloemen of supersnel via e-mail.

Groot aanpakken

Moeders hebben op moederdag vaak een dubbelrol. Ze zijn namelijk niet alleen moeder, maar ook dochter. Een bezoek aan (schoon)moeder is daarom voor velen een vast onderdeel van moederdag. Een goede oplossing is om het eens groot aan te pakken. Vaders, steek de koppen bij elkaar en organiseer een Moederdagfeest voor alle moeders in de familie of buurt samen. Organiseer een gezellige brunch en een ontspannen strand- of boswandeling om uit te waaien of bezoek met zijn allen een middagvoorstelling in een theater of bioscoop. Zo kunnen alle moeders een dag lang onbekommerd het stralende middelpunt zijn.

Werkende moeders

Er zijn ook moeders die op moederdag moeten werken. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers in de gezondheidszorg of bij het vervoer. En wees eerlijk, eigenlijk werken moeders toch altijd? Voor moeders die op moederdag moeten werken, regelt vader toch gewoon een doordeweekse moederdag!

Het mooiste cadeau!

Wie de allerliefste moeder van Nederland heeft, verzint dit jaar een heel speciaal cadeau voor moederdag. Via stichting Heifer Nederland kunt u voor moederdag een koppel kippen doneren aan een arm gezin. Kippen geven gezonde eieren en kuikentjes om te verkopen. Daardoor kan een moeder, ergens in Afrika of Oost-Europa haar kinderen gezond te eten geven. En extra geld verdienen voor kleding, school of medicijnen. Een kip geeft mest voor de tuin en pikt insecten van de planten. Hierdoor levert de groenteoogst veel meer op. Als de kippen hun eerste kuikens krijgen, dan worden die aan een volgende moeder gegeven. Het cadeau gaat van moeder tot moeder en zal hen helpen om een betere toekomst op te bouwen voor hun kinderen.

Een koppel kippen, inclusief training en nazorg, schenkt u al voor € 22,50. Maak het bedrag over op giro 4663 of vraag telefonisch een machtigingskaart aan via 0164-60 61 64.

Tip: download de moederdagposter op de website van Heifer Nederland en gebruik hem als 'cadeaubon'.

 

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

Introductie

Achtergronden

Activiteiten

Aankleding/Tips

  • Deze site presenteert zich als de eerste en enige Nederlandse site op het gebied van Moederdag. Helaas wat beperkt in wat wordt geboden: een paar gedichtjes, links en kleurplaten. Wel leuk is dat je er een hartenwens kunt plaatsen voor je moeder.

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder