Moederdagknutsels

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

We verzamelden wat knutselideetjes voor de allerliefste moeder van de wereld. Ze zijn niet moeilijk en nog leuk om te maken ook! Moeders zullen apentrots zijn op zulke mooie cadeautjes. Dus vaders, kijk maar snel of er iets voor uw kids bij zit en aan de slag!

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Een mooie ketting voor mams

Wat heb je nodig:

  • Pijpjesmacaroni (of andere pasta die je kunt rijgen)
  • Plakkaatverf
  • Kwasten
  • Draad (bijvoorbeeld wol)
  • Stompe stopnaald

Wat moet je doen:
1. Ga samen met papa naar de supermarkt en koop pasta die je kunt rijgen. Dit houdt in dat je er gemakkelijk een draad door kunt doen. Je vader kan je hier vast goed mee helpen!

2. Voordat je een ketting gaat maken van de pasta, ga je ze eerst verven in de mooiste kleurtjes met plakkaatverf. Je zult zien: als ze gedroogd zijn, lijken het net échte kralen. Als je wilt, kun je er ook nog blanke lak over heen doen, daar gaan de kralen mooi van glimmen!

3. Nu is het tijd om ze te gaan rijgen aan het draad. Het aanrijgen gaat het gemakkelijkst als je een stopnaald aan de draad doet. Laat de draad gewoon aan de bol zitten als je de 'kralen' aanrijgt. Op deze manier kun je de ketting zo lang maken als je zelf wilt.

4. Als je ketting lang genoeg is, kun je de draad afknippen. Knoop de uiteinden aan elkaar. Je ketting is nu klaar. Pak je cadeautje mooi in voor mama.

We denken dat je moeder er heel erg blij mee zal zijn en dat hij haar héél mooi zal staan!

Meer Knutsels>> 1 2 3
 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

Introductie

Achtergronden

Activiteiten

Aankleding/Tips

  • Digijuf doet u allerlei ideeën van de hand voor moederdag in de klas. Wellicht ook leuk voor thuis
  • Ook Wim heeft weer veel tips voor originele moederdagknutsels en -frutsels.
  • Bij peuterspeelzaal Pinkelotje kunt u terecht voor liedjes, kleurplaten, knutsels en een moederdagverhaal voor de kleintjes. Verder links en e-kaarten.
  • Een Belgische site met knutseltips voor moeder
  • Wie de allerliefste moeder van Nederland heeft, verzint dit jaar een heel speciaal cadeau voor moederdag. Via stichting Heifer Nederland kunt u voor moederdag een koppel kippen doneren aan een arm gezin.
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder