Carnaval in Boerdonk

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...

Joan van Berlo is al jaren betrokken bij de organisatie van het Carnaval in Boerdonk. Hij is Carnavalsvierder in hart en nieren. Niet zo vreemd als je woont in een dorp waar het Carnaval met de paplepel wordt ingegoten. Hij brengt verslag uit van Carnaval 2000.

 
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


In ons kleine kerkdorpje van 750 inwoners is Carnaval heilig. Dat blijkt ook wel uit de gigantische inzetvan de vele vrijwilligers. We hadden er maar liefst 40 op de kop kunnen tikken die 7 dagen lang een gigantisch feest bouwden. Aan deze zeven dagen gingen vele weken overleggen, organiseren en regelen vooraf. En als je bijvoorbeeld onze twee oudste vrijwilligers (73 en 74 jaar) met veel plezier de zaal ziet opbouwen en afbreken, dan begrijp je dat Carnaval diep geworteld is in de Boerdonkse samenleving.


Alles op vrijwillige basis

Aan het begin van het Carnavalsseizoen stelt de Stichting Organisatie Boeringse Carnaval (SOBC) een draaiboek samen. Hierin worden alle vrijwilligers ingedeeld op zijn of haar specifieke vakgebied. Zo dragen ieders kwaliteiten bij tot een perfect functionerend geheel. Geen van de artiesten, organisatoren en andere betrokkenen wordt overigens betaald voor zijn of haar diensten. Alles gaat op basis van vrijwilligheid.

We geven alles terug

Het Carnaval levert hierdoor altijd een groot netto saldo op. Dit jaar werden alleen al ongeveer 60 vaten bier geleegd (60x 250 pilsjes = 15.000 glaasjes gerstenat). De gehele opbrengst wordt na het Carnaval overigens teruggeschonken aan de Boerdonkse gemeenschap, door schenkingen aan verenigingen waar kinderen lid van zijn.

Druk en gezellig

Het feest begon op zaterdag na de Erpse optocht met ons Erwtensoepbal.
De 250 aanwezigen werden na een lekker soepje getrakteerd op kinderactiviteiten en spectaculaire optredens. Ook de bierproefwedstrijd was een waar succes. Dennis Bouwe mag zich nu een jaar lang de enige echte Empeldonkse bierkenner noemen met vijf goed geraden biersoorten.

Zondag was het de beurt aan BBB met een gezellige en drukbezochte boerenbruiloft.

Op maandag was er een gigantische kindermiddag met maar liefst 100 Boerdonkse kinderen die 20 optredens verzorgden in een miniplaybackshow en 250 kinderen die met volle teugen genoten van een mini-popconcert. Daarnaast waren er nog heel veel leuke kinderactiviteiten, zoals het spekkenfluitspel en het negerzoen-eten.

Tijdens de druk bezochte Boeringse avond trad weer een groot aantal artiesten belangenloos op. Zo was er een optreden van Bende Be De Bend uit Keldonk, tonproater Hans Adriaans uit Kerkdriel, The Three Amigo's, de Boering Allstars, de Guys en Dolls, de Starsisters en 'de Stal'.

Dinsdag was er tenslotte het kindermatinee met karaokeshow en veel andere kinderactiviteiten. Ook dit was een groot succes. Het werd door ruim 150 kinderen en ouders bezocht.

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

Beginpagina

Achtergronden & Inspiratie

Tips & Planning

Aankleding

De Feestvierders

Carnavalfeest

Gerelateerde Feesten

  • Bezoek de website van de SOBC (Stichting Organisatie Boeringse Carnaval) voor het volledige programma voor 2004, een verhaal over het ontstaan van de vereniging en veel foto's.
  • Bezoek ook eens de site van de Stöppelkaters
  • Carnaval in Limburg: Alle informatie over het carnalsgebeuren in Limburg: optochten, carnavalsverenigingen, zaate hermeniekes, carnavalsactiviteiten, etc.
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder