Tips voor een eerste date

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Er is een Engels gezegde dat er op neer komt dat je één kans hebt voor een eerste indruk. In het echte leven is het misschien niet zo extreem. We willen natuurlijk geen onnodige druk op u leggen. Er zijn wel wat tips die u kunnen helpen bij een eerste date. Vooraf, tijdens en niet te vergeten, na de date zijn er een paar punten waar u wellicht even bij moet stilstaan.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Voor de date

Wat gaan we doen?

Praat over de invulling van de date. U kent elkaar nog niet of nauwelijks dus zo'n gesprek is geen overbodige luxe. Vaak wordt het automatisch een etentje. Waarom geen strandwandeling met na afloop warme chocolademelk met slagroom. Er zijn geen regels. Of ga samen naar een (Valentijns)feest. Er zijn andere mensen, u kunt dansen. Een leuke manier om samen een avond door te brengen.

Wees duidelijk

Maak duidelijke afspraken over lokatie, tijdstip en kleding. Dat laatste is belangrijk omdat u liever niet in uw spijkerbroek verschijnt als de ander een cocktailjurk aan heeft.

Kom goed voor de dag

Besteed aandacht aan uw persoonlijke verzorging. En voor uw zelfvertrouwen en een mogelijk kusmoment: besteed extra aandacht aan mondhygiëne. Bezoek de sauna, kapper of schoonheidsspecialiste of bereid u thuis voor. Als de portemonnee het toelaat, is een nieuwe outfit ook wel heel leuk natuurlijk.

Bereid u voor

Als u erg zenuwachtig bent, kunt u voor de zekerheid opschrijven wat u mee wilt nemen. Geld, een kam of borstel en eventueel make-up behoren wel op dit lijstje te staan.

Omgangsvormen

In sommige gevallen kan het geen kwaad u te verdiepen in etiquette of omgangsvormen.

Gespreksstof

Denk na over uw date en met name de gespreksonderwerpen, zonder dat u uw spontaniteit kwijtraakt. Wat weet u al van de persoon in kwestie. Wat zou u willen weten? Waarom bent u zo geïnteresseerd in die andere persoon. Zijn er zaken over uzelf die u graag kwijt wilt? Het is geen slecht idee om hier even bij stil te staan.

 

 

Heeft u nog geen Valentijn? En wel in voor een leuke date?

 

   

 

Meer Tips voor een eerste Date >> voor tijdens na
 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
    • Leuk natuurlijk om kaarten te versturen. Hier kunnen bezoekers gratis Valentijnskaarten versturen, desgewenst anoniem. Tevens is er de mogelijkheid voor de geadresseerde om te reageren op de anonieme kaart, zonder dat het adres van de afzender daarbij bekend wordt gemaakt. Het kaartenhuis.
    • Voor nog veel meer Valentijnlinks kijk je op deze dochter van startpagina.nl. 
    • Hoe zeg je in meer dan 100 talen 'Ik hou van jou'? Kijk hier!
    • Valentijnsdag voor de allerkleinsten. Bij Pinkelotje vindt u verhalen, kaarten, kleurplaten en nog veel meer
    • Kaarten verturen, gedichten, recepten, liefdeskreten, ik hou van jou in 100 talen, kado's en nog veel meer bij Valentijnsdag
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder