Hapjes voor Oud & Nieuw

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Oud & Nieuw is iets minder culinair georiënteerd dan Kerstmis. We kennen natuurlijk de oude vertrouwde oliebollen en appelflappen. Soep gevolgd door salade is ook een klassieker. Verder hebben gezinnen vaak min of meer hun eigen gewoontes. Bij VanHarte houden wij van eten, dat is u misschien al opgevallen. Dus wij zijn de laatste die u tips voor een lekker Oud & Nieuw zullen onthouden. Geniet ervan bij dit laatste feestje van het jaar.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Kies een culinaire aanpak

Denk na over welke invulling het best bij uw viering past. Hoeveel mensen gaat u voeden? Voor een groot feest is een buffet heel praktisch. Zijn er kinderen in het gezelschap? Zorg dan dat er voor hen ook lekker eten is. Hoeveel tijd en geld heeft u tot uw beschikking? Twee bepalende factoren voor de aanpak. Organiseert u een themafeest? Zorg dat het eten bij uw thema past.

Hou het makkelijk

Als u het heerlijk vindt om de hele avond in de keuken te staan, zullen wij u niet tegenhouden. Wij verwachten dat veel gastheren en -vrouwen tijdens het Oud en Nieuwfeest de handen vrij willen houden. Voedsel dat van tevoren bereid kan worden is dan een praktische keuze. Magnetron en oven helpen voor hapjes die u op warm wilt serveren.
Denk ook eens aan een Oud & Nieuw-barbecue. Al het voorbereidende werk kan op de dag zelf worden gedaan. Salades erbij en klaar bent u. Oriënteer u bij uw supermarkt, delicatessenzaak of traiteur. Er zijn veel kant-en-klaar mogelijkheden voor diegenen die tijd noch zin in koken hebben.

Internationale suggesties

Het is veel werk, maar een Indonesisch buffet valt over het algemeen goed in de smaak. Het kan ook vooraf worden bereid. Ook een pastabuffet is smakelijk en makkelijk. U bereidt pastasalades en warme pastaschotels voor. Even in de magnetron en men kan heerlijk smullen.

Denk na over de timing

Het is niet ongebruikelijk om met Oud & Nieuw de hoofdmaaltijd na 12 uur te serveren. Zorg voor kleine hapjes gedurende de avond en serveer de 'grotere' gerechten als eerste maaltijd van het Nieuwe Jaar.

Kleine gezelschappen

Voor gezinnen of vriendengroepen kunt u een kookavond organiseren. Iedereen draagt zo zijn culinaire steentje bij. Gourmetten, steengrillen of fonduen zijn ook leuke opties als u de avond al etend wilt doorbrengen. Vergeet niet op de klok te letten. Anders mist u al smikkelend de overgang naar het nieuwe jaar.

Recepten (met links)

Wij hebben wederom een intensieve internet zoekactie gehouden. Een aantal recepten hebben wij al voor u uitgekozen, zie de interne links onderaan deze pagina. Kijk op de sites voor meer heerlijke happen.

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

 

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder