Drankjes voor Oud & Nieuw

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Bent u al culinair geïnspireerd geraakt door onze hapjes-suggesties? Wij staan in deze rubriek stil bij de drinkalternatieven voor de jaarwisseling. We kijken naar de tradities en varianten daarop. Ook algemene winterdranken komen aan bod.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Met bubbels

Champagne is de feestdrank die al jaren bij Oud & Nieuw past. En deze kan eigenlijk niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Verkrijgbaar in vele prijzen en smaken. Champagne is altijd Frans en komt uit de gelijknamige streek. Spaanse Cava is ook heel lekker en een prijsbewuste keuze. Laat u adviseren door uw slijter.

Op de site van Jeroen van Craaikamp vindt u allerlei wetenswaardigheden over champagne. Gecombineerd met serveertips en hoe je die fles ook alweer openmaakt: http://www.nl-champagne.com/.

Een leuke variant: recept voor champagnebowl (6 personen)

Benodigdheden

 • 1 citroen
 • 1 theelepel suiker
 • 500 g frambozen
 • 2 perziken
 • 4 eetlepels cognac
 • 4 eetlepels Grand Marnier
 • 2 flessen champagne of 2 flessen Riesling
 • 1 fles mineraalwater (met koolzuur)

Snij de gewassen citroen in plakken en leg deze op de bodem van de bowlschaal (of grote diepe glazen kom), strooi de suiker erover en de frambozen, alsmede de in partjes gesneden perziken. Druppel de cognac en de Grand Marnier erover en laat de schaal toegedekt 10 minuten staan. Giet de ijskoude champagne en het mineraalwater erover en serveer de bowl. Ook lekker met vanille-ijs in een sorbet glas.

Bier is bitter, bier is best

Voor de liefhebbers kunt u zorgen dat u veel bijzondere soorten bier in huis hebt. Zelfs voor deze populaire drank vonden wij een bowlvariant:

Bierbowl

Benodigdheden (4-6 personen)

 • 250 gram aardbeien
 • 2-3 eetlepels suiker
 • 2 flessen witte wijn
 • 2 flessen bier

Was de aardbeien, laat ze uitlekken. Verwijder de stengel en halveer de vruchten. Doe ze in een bowlkom en bestrooi ze met suiker. Giet er een halve fles wijn over en laat het 1 uur trekken. Doe er tot slot de resterende, goed gekoelde wijn en de eveneens goed gekoelde pils bij.

Meer van dit soort recepten vindt u op http://www.cwi.nl/~freek/nl.culinair/FAB/Alchoholische.html

Shake your way into the New Year

Cocktails zijn zeer feestelijk en niet zo moeilijk om te maken als men wel eens denkt. U kunt ook alternatieven zonder alcohol bieden voor hen die geen alcohol drinken of nog moeten rijden. Voor Engelstalige recepten http://cocktails.about.com/food/cocktails/library/recipes/blrecipes.htm.

NB De aanduiding "Virgin" of "Mocktail" betekent dat de cocktail geen alcohol bevat.

Het is koud buiten

Als we een koud Oud & Nieuw meemaken, zijn echte winterdrankjes niet te versmaden. Zeker als u weer binnenkomt na het vuurwerk of gelukkig nieuwjaar wensen aan de buren. Kijk bij onze rubriek Kerstdranken voor recepten voor bijvoorbeeld glühwein en koffie.

 

Proost! Op uw gezondheid.

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder