VanHarte Tip Top Tien voor Kerstfeesten

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Kerstmis staat in het teken van warmte, familie en vriendschap. Een feestelijk samenzijn met de mensen die belangrijk voor u zijn. VanHarte heeft voor u een Tip Top Tien samengesteld. Voor een ontspannen, gezellige en feestelijke Kerst thuis.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Vanharte Tip Top Tien voor Kerstfeesten

  (tien gouden tips voor een warme Kerst thuis)

 

1. Denk aan research en overleg

Er zijn enorm veel manieren om het Kerstfeest te vieren. Nederland heeft geen vastomlijnde tradities van 'hoe het hoort'. Een ieder geeft er zijn eigen invulling aan. Mocht u eens wat anders willen, dan staat niets u in de weg. Lees in ieder geval onze tips voor het diner en activiteiten. Verdiep u ook eens in buitenlandse kerstgewoonten bijvoorbeeld. Internet en boeken en wellicht buitenlandse vrienden of familie vormen uw bron van informatie. Doe dit samen met uw Kerstgenoten. Onderling overleg over uw feestvoorkeuren is zeker aan te raden.

2. Bepaal de uitvoering

Nadat u zich in de mogelijkheden heeft verdiept, bent u klaar voor de beslissingsfase. Hoeveel budget is er beschikbaar? Wat gaat u eten en drinken? Kiest u een thema, zoals een Amerikaanse kerst? Viert u het feest in familiekring of nodigt u ook anderen uit? Liggen er cadeaus onder de boom of houdt u het op een geschenkloze Kerst? Zomaar wat voorbeelden van een aantal afwegingen die u moet maken.

3. Zorg voor een planning

Hoe vaak komt niet alles aan op het laatste moment? Kunt u geen kalkoen meer krijgen, omdat u iets te lang heeft gewacht? Goed plannen is echter niet altijd eenvoudig. Wij onderkennen dit en hebben ons best gedaan u te helpen. VanHarte heeft daarom voor u een KerstFeestPlanner ontworpen. Een overzicht van de activiteiten die u kunt afvinken. Van vier weken voor het feest tot aan 25 en 26 december.

4. Verdeel de taken

Waar u ook voor kiest, het is bijna altijd meer werk dan u had voorzien. En het leven met banen en familie en sociale activiteiten gaat ook gewoon door. Het VanHarte-advies is om alle taken onder de 'KerstFeestGroep' te verdelen. Goede afspraken over wie wat doet en wanneer zijn onontbeerlijk. Leg deze vast en overleg regelmatig met elkaar over de voortgang. De VanHarte KerstFeestPlanner is hiervoor een prima uitgangspunt.

5. Plan activiteiten

Vier Kerst zoals u het prettig vindt. Indien u gewoon heerlijk bij de boom wilt slapen na het diner is daar helemaal niets mis mee. Toch zijn er mensen die de Kerstdagen ook actief willen zijn. Zeker als er zich kinderen in het feestgezelschap bevinden. Al die dagen binnenzitten is voor hen wellicht een te grote opgave. Kijk in onze rubriek Kerstactiviteiten voor ideeën en suggesties.

6. Betrek de kinderen erbij

Kinderen vinden Kerstmis over het algemeen heel gezellig. Familieleden en vrienden op bezoek, lekker eten en een mooie boom zijn allemaal heel leuk. Maak kinderen onderdeel van het feest en de voorbereidingen door ze taken te geven of samen met hen dingen op te pakken. Samen Kerstkaarten maken, de boom versieren of een lekker toetje helpen bereiden, dragen hier allemaal aan bij.

7. Informeer uw gasten

Als u mensen uitnodigt, laat ze dan tijdig weten wanneer u ze verwacht. Geef eventueel een kledingadvies. Bijvoorbeeld: feestelijk aan tafel, maar neem ook je joggingpak mee voor een sportieve activiteit.

8. Versier huizen, bomen en mensen

Kerst en uiterlijke verfraaiing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leef u uit en versier uw huis, uw boom en uzelf en de uwen. Kijk in onze rubriek Aankleding voor inspiratie en een trend update.

9. Laat de kerstklanken schallen

Er is op Kerstmuziekgebied voor elk wat wils. Bijna iedere zichzelf respecterende artiest heeft tegenwoordig een Kerstalbum. De Kerst-classics zijn in allerlei uitvoeringen te beluisteren. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Bekijk onze cd-tips of er voor u iets bij zit.

10. Ontspan en geniet

Vaak is de Kerst een drukke en gestresste periode. Soms gaat het zelfs zo ver dat mensen er helemaal niet van kunnen genieten. Wij hopen dat we met onze tips aan een ontspannen tijd kunnen bijdragen. Voor u en uw medefeestvierders.


Het VanHarte-team wenst u een mooi Kerstfeest toe.

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

  • NIEUW! Stuur deze kerst een
    videogroet, eenvoudig om te maken
    en heel erg leuk om te ontvangen! En.. maak zelf kans op een video/webcam!

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder