Thema's voor uw Kerstdiner

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
VanHarte is uw feestspecialist. Wij assisteren ook graag bij de 'lekkere' aspecten van uw feest. Zonder culinaire experts te zijn, doen wij u in deze rubriek een aantal smakelijke ideeŽn aan de hand. Lees ook Koken met Kerst voor een aantal algemene tips.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Machtig en prachtig

Streef hierbij naar het 'mijn riem moet los'-effect. Voor de liefhebbers van stevig eten. Vleesgerechten met sauzen. Wildgerechten, wintergroenten, calorierijke desserts en een mooi kaasplankje horen hierbij.

Zwicht voor licht

Wilt u zich na het eten ook nog fit en actief voelen, dan is dit thema zeer geschikt. Visgerechten en gevogelte, zoals kalkoen, passen hier prima bij. Zorg voor salades en lichte groenten, zoals worteltjes. Vermijd sauzen en slagroom. Vers fruit of een vruchtentaart zijn prima afsluitingen van een licht Kerstmenu.

Vlees noch vis

Een vegetarische kerst is tegenwoordig echt geen probleem meer. Er zijn enorm veel vegetarische kookboeken beschikbaar. Natuurwinkels en ook 'gewone' supermarkten bieden veel ingrediënten.

Wat van ver komt…..

U houdt van Oosters eten? Er is geen enkele reden waarom u uw gasten hiermee tijdens Kerst niet zou kunnen verrassen. Het is niet de traditie maar wel vernieuwend. Maak een sushi lunch (een topper in 1999), een curry-buffet of een Indische rijsttafel. Het voordeel van Oosters eten is dat u heel makkelijk zowel vlees, vis als vegetarische gerechtjes kunt serveren.
Wat ook leuk kan zijn, is om een buitenlands of multicultureel kerstmenu op tafel zetten. Heeft u vrienden of collega's met een niet-Nederlandse achtergrond? Vraag of ze u (Kerst)recepten kunnen geven. Zoek ook eens op internet, er is een enorm aanbod culinaire websites.

Lekker en Makkelijk

Bent u niet zo'n held in de keuken of ontbreekt het u aan tijd? Bezoek uw supermarkt, slager, visleverancier of traiteur. Kijk wat de (bijna) kant-en-klaar mogelijkheden zijn. Laat u adviseren en bestel tijdig. Zo kunt u uw gasten nog steeds een heerlijk Kerstmaal voorzetten.

Kleine Smulpapen

Waarmee doet u uw kleine eters een plezier? Sommigen eten gewoon lekker met u mee. Of ze eten samen aan een feestelijk gedekte kinderKersttafel. Maak lievelingskostjes klaar en zorg voor lekkere toetjes. Help ze met eten en snoep wat mee.
Zijn ze nog erg klein, laat ze dan eten voordat u eet. Als de kinderen naar bed gaan, eten de volwassenen. Zijn uw kinderen wat groter, dan vinden ze het fantastisch om in de keuken te helpen. Er zijn heel veel speciale kinderkookboeken met lekkere recepten. Maar ook bij 'gewone' recepten zijn klusjes te vinden die zij heel goed kunnen uitvoeren.

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 
     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder