Halloween

 
           
 
Help ons Vanharte up to date te houden! Heb je een aanvulling, een opmerking of een idee voor deze pagina? Gebruik de link onderaan de pagina om het ons te laten weten...
Op 31 oktober komen de doden tot leven. Griezels, monsters en andere engerds bellen bij u aan en vragen om een gift. Halloween wordt uitbundig gevierd in Amerika en is al een paar jaar behoorlijk in opkomst in andere landen, waaronder Nederland.  
     
     
   
 
U kijkt nu naar de oude pagina's van Vanharte. Vanharte is vernieuwd, en deze pagina's worden niet meer bijgehouden.
Klik hier om naar de vernieuwde Vanharte te gaan.


Gezien de hoeveelheid pompoenen, spookjes en andere griezelige zaken die in oktober in Nederlandse winkels opduiken, begint Halloween ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. En dat is niet zo vreemd. Met Halloween kunt u ongestraft en onherkenbaar verkleed als griezel de buren de stuipen op het lijf te jagen. Daarbij heeft alles wat eng is een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de meeste mensen. Kijk maar naar het succes van bloedstollende films als Alien en Poltergeist.

Wij achterhaalden de herkomst van Halloween en zochten uit hoe het in andere landen werd en wordt gevierd. Wie in Nederland Halloween wil vieren zoals het 'hoort', zal zijn buurt moeten mobiliseren. Trick or Treat is alleen een succes als u het groot aanpakt. Natuurlijk kunt u Halloween ook uitstekend gebruiken als thema voor een feest in oktober.

In deze rubriek vindt u tips voor de aankleding van uw huis, de feestruimte en de Halloween-vierders. Gaat u niet echt 'trick or treat'-en, dan zorgt u natuurlijk voor toepasselijke gruwelijke drankjes en hapjes en griezelige spelletjes en knutsels. Ook verzamelden we ideeën voor uitnodigingen en voor bedankjes die u mee kunt geven aan het eind van een Halloween-feest.

Veel van de tips die u in deze rubriek vindt, kunt u natuurlijk ook gebruiken voor een griezelfeest of heksenfeest voor een kinder- of tienerverjaardag! Andersom vindt u daar weer tips die prima bij Halloween toe te passen zijn. Veel griezelplezier!

 
 
 
     
 
Heeft u een leuke idee dat past bij deze pagina? Of juist een vraag of een opmerking? Help Vanharte.nl en laat het ons en de andere gebruikers weten: klik op de link onderaan de pagina....
Ben je juist op zoek naar meer informatie over bedrijven? Kijk dan op ons register(klik hier)!
 
   
   
   
 
 

Op startkabel vind u heeel veel links naar Halloween-sites!

Hieronder vindt u een aantal adressen van (Amerikaanse) sites met heel veel informatie over Halloween. LET OP: De sites zijn allemaal in het Engels.

     
     
 

VanHarte Kadozoeker!

Vul de gegevens in van de persoon waar je iets voor zoekt en de vanharte kadozoeker helpt je aan leuke ideeen...

        verder