Hapjes en drankjes in de praktijk


Hier verzamelen we alle grappige, goede, toffe, originele en smakelijke tips voor hapjes en drankjes op een tienerfeest.

Alcohol en knoflook 

Sylvia: “Ik vind dat er best wel alcohol moet of mag geschonken worden, maar ook niet te veel. Want ik vind dat je wel verantwoordelijk bent voor de mensen op je feestje. Frisdrank is toch ook lekker en daarom niet minder stoer. En o ja, zet nooit dingen neer met knoflook, het zoent vreselijk. Ik spreek uit ervaring.”

Cocktails en meer (Angelina)

  1. Meng kokosmelk met ananassap, wat ijsblokjes erbij.
  2. Schijfjes aardbei in een glas, bolletje vanille-ijs erop en dan volschenken met 7-up.
  3. Pers 2 sinaasappels en 2 citroenen uit, meng het sap en je bent meteen klaarwakker!!
  4. Meng het sap van 3 limoenen, 3 sinaasappels en 1 liter Rivella. Doe er schijfjes sinaasappel, perzik en stukjes ananas in.
  5. Doe een bolletje ijs in een glas, limonade erbij en een rietje erin.
  6. 3 peren, 3 eetlepels suiker en het sap van 1 citroen pureren in de foodprocessor. Dan een 1/2 liter water erbij. Serveren met veel ijsblokjes.
  7. 1 banaan, 1 dl. abrikozen-sinaasappel drank in de foodprocessor. 2 bolletjes ijs en 1 1/2 dl. melk erbij. Mixen tot het schuimt.

Andere leuke tips.

  1. Doe wat aardbeitjes, bosbesje of ander klein grut aan een sate-prikker. Leuk voor in een drankje.
  2. Vries kleine rode besjes of aardbeitjes of zoiets in, en gebruik ze als ijsklontjes.

Ik zou de cocktails wel eerst uit proberen, want dat heb ik dus nog niet gedaan.”

Feestwijn

Marijn en Anke: “Pak voor elk kind een wijnglas. Doe de rand van het wijnglas in een bakje water. Daarna doe je het in een bakje met suiker. Dan doe je er groene limonade in. Met een rood rietje. Het is lekker en het is wel een beetje potterig!”

Mini-pita’s

Lia : “Een klein hartig hapje, wat hier heel erg in de smaak valt bij de jongelui! Haal heel veel mini pitabroodjes. Verwarm ze in de oven. Vervolgens kun je ze met van alles en nog wat vullen. Wij vullen ze graag met lekkere ham, daar doen we een lekker eigengemaakt sausje in (mayonaise, een beetje mosterd, bieslook, een beetje peper en zout). Maar je staat natuurlijk vrij in het maken van welke vulling dan ook. Je legt er heel veel van op een royale schaal en smullen maar.”

Warme hap

Rogier: “Het is naast chips natuurlijk ook zeer smakelijk om het volgende te maken:

  • Bitterballen
  • Kippepootjes
  • Mini-pizza’s
  • Gehaktballen

Warm wordt altijd graag gegeten.”

Dipfeest

Miranda: Dit recept doet het goed op feesten en partijen. Het is een uitgehold rond brood met een lekkere dip voor stengels komkommer, wortel, bleekselderij, stukken Turks brood of stokbrood.

Benodigdheden:

  • 1 Belgische bol (rond brood);
  • 5 bekertjes zure room;
  • 5 bekertjes fritessaus (geen zaanse, die is te zuur);
  • klein beetje ongezoete, ongeklopte slagroom;
  • selderijzout (ongeveer 4 theelepels);
  • uienpoeder (ongeveer 3 theelepels);
  • (achter)ham;
  • 2 komkommers;
  • 1 of 2 zakjes waspeen;
  • 1 struik bleekselderij;
  • turks brood of stokbrood.

Bereiding:

  • Snij uit de Belgische bol een rondje (wel heel laten, dat wordt de deksel), haal het broodkruim eruit (niet weggooien, want ook hiermee kan worden gedipt).
  • Snij de ham in zeer kleine stukjes, nog beter, snipper de ham met behulp van bijvoorbeeld een staafmixer.
  • Roer fritessaus, zure room en ham door elkaar, doe er eerst twee theelepels selderijzout en twee theelepels uienpoeder naar smaak bij. Laat dit mengsel twee of drie uurtjes in de koelkast staan, dan trekken de smaken lekker door de dip.
  • De geschilde komkommer snij je overlangs in vier lange repen die je vervolgens weer in 3 of 4 stukken verdeeld (staafjes); de wortels snij je in de lengte 1 keer door; de bleekselderij snij je ook in stukjes. Het Turkse brood scheur je gewoon in stukken om te dippen.

De cursus chips serveren voor tieners 😉

Anoniem: “Mijn culinaire tip voor een tienerfeestje is erg simpel te maken.

Benodigdheden:

  • zakken chips in diverse smaken (reken maar op ongeveer twee personen per zak; naturel chips en paprika chips zijn favoriet op een tienerfeestje dus neem daar maar zoveel mogelijk van mee!
  • diverse schalen (het liefste nog met scheidingen ertussen zodat niet alle chips door elkaar komt te liggen; reken maar op ongeveer vier personen per schaal)

Bereiding:

Pak de zakken chips uit de voorraadkast (doe dit niet te vroeg anders is de chips al zacht geworden voor de eerste gasten arriveren). Maak per smaak 1 zak open, anders krijgt u hetzelfde resultaat als dat de chips te vroeg op tafel staat. Doe de chips in een schaal en zet deze schaal op tafel. En TADAAA!!!”

Vanharte

Vanharte is de grootste en meest bekende feestsite van Nederland. Bij ons vind je informatie over alle bekende en minder bekende feestdagen en feesten.

Recente artikelen